Stek Woon & Lifestyle Magazine

5 x kleine woonkamer inrichten

Een kleine woonkamer inrichten kan een behoorlijke uitdaging zijn. Binnenkijken bij een paar mooie voorbeelden, geeft je vast de nodige inspiratie. Als je een beetje creatief met de ruimte omgaat, kom je tot verrassend leuke oplossingen. Neem een kijkje in deze vijf kleine woningen die bewijzen dat een kleine ruimte ook prachtig ingericht kan worden. Heb jij een kleine ruimte? Dan doe je hier vast een paar leuke ideetjes op!

#1 Scandinavisch met kleurige accenten

Een favoriet is natuurlijk de binnenkijker die we zelf fotografeerden voor Stek Magazine. Flor woont samen met haar man in een loft appartement in Utrecht. Een kleine woning maar toch lukte het Flor om er zelfs een fijne hoekbank in te zetten. Een klein maar fijn huis vol design. Lees het interview en de creatieve interieur oplossingen van Flor.

Kleine ruimte inrichten

 

#2 Stijlvol wonen als studenten

Inmiddels is Baukje afgestuurd en woont ze in een prachtig nieuw ingericht huis. We laten je nog graag even haar kleine studentenwoning zien. Want ook die kun je stylish verantwoord inrichten. Een groot budget voor het inrichten van een woning hebben de meeste studenten niet. Baukje, interieurstylist, laat zien dat je met creativiteit en fijne kringloopvondsten een prachtig interieur kan creëren. Bekijk de binnenkijker bij Baukje “Ik ben gek op spullen met een verhaal”.

Kleine ruimte inrichten Stek Magazine

#3 Eenkamerappartement inrichten

Een kleine ruimte vraagt om slimme interieur ideeën. Zo is in dit eenkamerappartement een kookeiland gemaakt dat eveneens als eettafel gebruikt wordt. Door alle kleuren en materialen overal terug te laten komen en de ruimtes open te houden, ontstaat een ruimtelijk gevoel. Bekijk alle mooie beelden van dit eenkamerappartement.

Een kleine woning inrichten

#4 Een klein appartement optimaal inrichten

Ontwerper Nikita Zub laat zien dat je ook een kleine stek van slechts 25m2 kan inrichten met alle voorzieningen. De grootste uitdaging voor Nikita was om de keuken en badkamer allemaal uit het zicht te houden. Door bijvoorbeeld een complete schuifdeur te plaatsen, in plaats van een wand, kun je wel gemakkelijk van ruimte naar ruimte maar ook een ruimte volledig afsluiten. Lees het interview met Nikita en bekijk zijn oplossing om een kleine ruimte in te richten.

Klein appartement, optimale inrichting!

#5 Wonen op slechts 13m2 woonoppervlakte

De allerkleinste woning die we graag laten zien, is ontworpen door Szymon Hanczwar. Dit kleine appartement bevindt zich in Polen. Hij maakte een slaapplek boven de keuken en de douche. Zelfs voor een fiets en een werkplek is een plekje in dit kleine appartementje.

Kleine ruimte inrichten Stek Magazine

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.