Stek Woon & Lifestyle Magazine
Nieuwste badkamertrends 2021 | Stek Magzine

Badkamer stylen in jouw eigen stijl

Onderschat het niet: de badkamer is een ruimte in huis waar je behoorlijk wat tijd spendeert. Tijd die je kunt gebruiken om te genieten van warmte, water en zachte geuren. En van het prachtige interieur natuurlijk! Want, net zoals in iedere ruimte in een woning, kun je ook de badkamer stylen zoals je dat zelf wilt. Lees Stek Magazine en laat je inspireren met de mooiste badkamer stijlen.

badkamer stijlen

Vijf bekende badkamer stijlen

Waar de één het liefst alles wit ziet in een badkamer, houdt de ander van vrolijke kleuraccenten of juist donkere tegels. Zoveel mensen, zoveel smaken. In welke stijl badkamer kom jij helemaal tot rust?

 • Natuurlijke badkamer
  Badkamer met natuurlijke materialen en accenten zoals hout, bamboe, natuursteen en riet. Ook de kleuren passen hier vaak bij. Denk aan wit, grijs, bruin en groen.
 • Klassieke badkamer
  Een klassieke badkamer heeft vaak iets stijlvols en romantisch. Een losstaand bad om van te dromen, marmeren tegels of muren in pasteltinten van ecru tot roze of mintgroen.

klassieke badkamer

 • Industriële badkamer
  Een wasbak van beton, een gave gietvloer of een robuuste tegelwand: een industriële badkamer wordt vaak uitgevoerd in donkere kleurschakeringen en is stoer, met hoofdletters.

badkamer stijlen

 • Moderne badkamer
  Een moderne badkamer is strak afgewerkt en heeft vaak luxe functionaliteiten. Denk aan dubbele wasbakken of zelfverwarmende spiegels. De kleurkeuze is eindeloos, van zwart tot wit en alles daar tussenin.
 • Landelijke badkamer
  In landelijke badkamers kom je veel houtwerk tegen en kun je helemaal los met stijlvolle accessoires en spulletjes. Mooie handdoeken, een plantje, zeeppompjes en een krukje: het hoort erbij.

badkamer stijlen Stek Magazine

Van badkamer stijlen naar de badkamer stylen

Ga je jouw badkamer stylen? Kies dan eerst het soort badkamer dat bij jou past. (Zie de badkamer stijlen hierboven). Bekijk plaatjes, bijvoorbeeld in Stek Magazine, en kies een kleurenpalet met een aantal tinten die mooi bij elkaar passen. Het liefst niet teveel, hou het bij ongeveer 6 kleuren. Bijvoorbeeld een witte tint voor de basis, gecombineerd met een kleur voor de vloer en kleuren voor de meubels, muren en accessoires. Op die manier kun je gericht shoppen en stel je eenvoudig de badkamer samen die perfect bij je past.

badkamer stijlen

Accessoires maken de badkamer

Ook de badkamer is een ruimte waar je met leuke accessoires veel kunt doen om de uitstraling van de ruimte te veranderen. Met planten en rieten wasmanden krijgt de badkamer bijvoorbeeld gelijk een meer natuurlijke uitstraling. Terwijl een betonnen wasbak en lamp in combinatie met gietijzeren rekken voor losse spulletjes, onmiddellijk een stoere, industriële touch aan de ruimte geven. Kies dus accessoires die passen bij één van de badkamer stijlen die jij wilt creëren.

Inspiratie opdoen voor badkamer stijlen

Wil je geweldige inspiratie opdoen voor het stylen van jouw badkamer? Download dan de interieur app van Stek Magazine in de Playstore van Google of de App Store van Apple. In de huidige of een van de vorige edities vind je ongetwijfeld decoratietips en inspiratie voor de badkamerinrichting van jouw wensen.

badkamer stijlen

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.