Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stap voor stap je slaapkamer stylen

Stap voor stap je slaapkamer stylen

Je slaapkamer stylen. Besteed er aandacht aan, want het is tenslotte de plek in huis waar je de meeste tijd doorbrengt! Slaap als een roos met een heerlijk bed en de muurkleur waar jij rustig van wordt. Ideeën slaapkamer nodig? Met deze tips van Stek Magazine kun je stap voor stap je slaapkamer stylen.

Van boxspring tot waterbed

Niets zorgt zo voor een goede nachtrust als een bed met een heerlijk matras. Bij het slaapkamer stylen is het uitzoeken van een bed dan ook het eerste waar je mee aan de slag gaat. Er zijn honderden verschillende soorten en maten bedden, dus waar begin je? Het handigste is om eerst een keuze te maken uit deze drie soorten:

  • Boxspring
  • Gewoon bed
  • Waterbed

Ga je voor de degelijke boxspring, zoals je die vaak in hotels ziet? Met eigenlijk alleen een bedbodem en een matras? Wil je liever een ledikant van sfeervol hout, riet of stoer metaal? Of ga je voor heerlijk ontspannen in een waterbed? Aan jou de keuze! Heb je een kleine kamer of studio? Denk dat eens aan een hoogslaper, waar je bijvoorbeeld een bankje of bureau onder zet.

Tip voor het slaapkamer stylen: zet je bed het liefst niet voor een open raam of een verwarming en slaap met je hoofd van het licht af. Zo slaap je beter.

Ideeën slaapkamer: kleding opbergen

Als je de ruimte hebt, hoef je je kleding natuurlijk niet per se in de slaapkamer op te bergen. Een kledingkast op de gang of zelfs een aparte walk in closet zorgt ervoor dat je meer ruimte hebt voor je slaapkamer stylen. Bijvoorbeeld met dat extra grote bed of een leuke relaxstoel.

Ben je kleiner behuisd, dan zijn er verschillende manieren om jouw kleding netjes op te bergen. Een kledingkast oogt het netst. Heb je weinig ruimte tussen kast en bed, dan is een kledingkast met schuifdeuren een ideale oplossing. Heb je niet zoveel kleding en een kleine slaapkamer dan is een los kledingrek met hangers of een stellage ook een optie.

slaapkamer stylen

Je slaapkamer stylen met kleur

Heb je een bed en opberger voor je kleding uitgekozen, dan is het tijd om na te denken over de kleuren in je slaapkamer. Wil je een kleur op je muur? Rustgevend zijn onder andere pastel- en grijstinten. Wil je liever een sprankelende kleur? Breng deze dan aan achter je bed. Een leuk behangetje doet het ook altijd goed in de slaapkamer. Houd je van de natuur? Je hebt zelfs behang met een bos erop. Houd je de muren van je slaapkamer liever wit, maar wil je wel wat kleur om je heen? Ga dan voor je slaapkamer stylen met kleurige accessoires.

slaapkamer stylen

Slaapkamer stylen met accessoires

Ideeën slaapkamer nodig? Accessoires maken je slaapkamer stylen helemaal af. Ze geven net dat beetje extra sfeer en je kunt er een mooi kleuraccent mee creëren. Leuk als versiering op je bed zijn grote, zachte kussens die je ook nog kunt gebruiken als je zittend wilt lezen. Een nachtlampje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Het is prettiger dan groot licht en ziet er ook nog eens gezellig uit. Een of twee mooie tekeningen of schilderijen boven het bed doen het ook altijd goed. Het idee dat je geen planten om je slaapkamer mag zetten is gelukkig allang achterhaald. Een of twee planten in je slaapkamer kan prima en heeft een rustgevend effect. Heb je wat minder ruimte, dan geven kleine vaasjes met bloemen erin een leuk effect. Heb je een koude vloer? Denk dan eens aan een warm kleed aan de kant waar je je bed uitstapt. Praktisch slaapkamer stylen heet dat!

slaapkamer stylen slaapkamer stylen slaapkamer stylen

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.