Stek Woon & Lifestyle Magazine

Woonagenda: woonbeurzen en tuinbeurzen

 • Batibouw 2024

  za 17 feb 2024
  t/m
  zo 25 feb 2024
  Brussel (B)

  Na het enorme succes van 2023 pakt BATIBOUW Experience voor deze 3e editie uit met nog grotere, nog completere en nog interessantere ruimtes. Elke zone toont je concrete oplossingen, simulaties, ontdekkingsparcours, trends en technologieën. En in elke zone staan professionals voor je klaar met deskundig advies.

  Elk thema nodigt je uit om de woonvormen van vandaag en morgen te ontdekken. Van interieurdesign tot de energie-uitdagingen en ontwikkelingen van morgen. Laat je inspireren door BATIBOUW Experience!

  Meer informatie • TEFAF Maastricht 2024

  za 09 mrt 2024
  t/m
  do 14 mrt 2024
  Maastricht

  TEFAF Maastricht wordt algemeen beschouwd als ‘s werelds belangrijkste beurs voor beeldende kunst, antiek en design. Met meer dan 275 prestigieuze handelaren uit 20 landen is TEFAF Maastricht een etalage voor de mooiste kunstwerken die momenteel op de markt zijn.

  Naast de traditionele gebieden van Oude Meester schilderijen, antiek en klassieke antiquiteiten die ongeveer de helft van de beurs beslaan, vindt u er ook moderne en hedendaagse kunst, fotografie, juwelen, 20e eeuws design en werken op papier.

  Meer informatie • Beurs Eigen Huis 2024

  vr 22 mrt 2024
  t/m
  zo 24 mrt 2024
  Utrecht

  Ga je een huis bouwen of verbouwen, ga je verhuizen of verduurzamen? Kom naar de beurs of doe online inspiratie op! Vind de expert die bij je past. Op 22, 23 & 24 maart 2024 staan er weer heel veel exposanten voor je klaar in Jaarbeurs Utrecht. Voor al je woonplannen ben je bij Beurs Eigen Huis dus op het juiste adres! HAL 3 & 4.

  Meer informatie • KunstRAI Amsterdam

  wo 27 mrt 2024
  t/m
  ma 01 apr 2024
  RAI Amstersam

  De KunstRAI in Amsterdam is een brede, nationale kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst. Het is een publieksbeurs met ruim 60 deelnemers die de diversiteit van het grote Nederlandse aanbod van beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt. Raw-Edge stands zorgen voor verrassing op de beurs en Solostands voor de nodige inhoud.

  Een selectiecommissie bestaande uit Piet de Jonge, oud (hoofd-)conservator van het Van Abbe Museum, Museum Kröller-Müller en Museum Boijmans Van Beuningen; Peter Fransman, Directeur Museum Het Domein in Sittard en Harry Tupan, Conservator Hedendaagse Kunst Drents Museum, beoordeelt de deelnemers op kwaliteit en professionaliteit.

  Meer informatie • Design Icons 2024

  za 06 apr 2024
  t/m
  zo 07 apr 2024
  Amsterdam

  75 professionele vintage designhandelaren uit heel Europa keren op 6 + 7 april terug naar Amsterdam voor Design Icons 2024. Een divers aanbod van interieur objecten zal worden verkocht aan zowel de professional als het brede publiek: van beroemde klassiekers tot onbekend design, met Eames naast Mies van der Rohe en van Italian-chic tot stoer industrieel.

  Design Icons is een jaarlijks evenement in De Kromhouthal op het terrein van De Kromhouthal. Deze voormalige scheepsmotorenfabriek is compleet gerenoveerd tot een karakteristieke evenementenlocatie. Gelegen in Amsterdam-Noord direct aan 't IJ, heeft men een prachtig uitzicht op het stadscentrum. De industriële uitstraling van De Kromhouthal laat de designs uit de 20e eeuw goed tot hun recht komen.

  Meer informatie • Kom in de Kas 2024

  za 06 apr 2024
  t/m
  zo 07 apr 2024
  Landelijk

  Kom in de kas en beleef een duurzame dag! Op 6 en 7 april 2024 zetten zo’n 200 kwekers de deuren van hun kas open. Het is dan Kom in de Kas en iedereen kan kennis maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.
  De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Nederlandse kinderen groeien op met Hollandse kropsla uit de kas en Italiaanse kinderen met heerlijke, sappige tomaten in de pasta. Russische kinderen geven hun meester en juf op de eerste schooldag een bloem en in Japan staat een gele chrysant symbool voor de zon en het licht. Deze wereldse belevingen kun je allemaal ontdekken en ervaren tijdens Kom in de Kas, een leuk, lekker en leerzaam uitje voor jong en oud.

  Meer informatie • Salone del Mobile 2024

  zo 21 apr 2024
  t/m
  ma 22 apr 2024
  Milaan, Italië

  De 59ste editie met meer dan 2000 exposanten van meubels & design en 700 jonge designers verspreid over 200,000 vierkante meters expositieruimte wordt weer een geweldige Salone del Mobile, voluit Salone Internazionale del Mobile. De nieuwste interieur ontwerpen worden tijdens de Salone gelanceerd. Tijdens de beurs vinden er in de stad Milaan kleinschalige exposities plaats op verschillende locaties in Milaan, onder de naam SaloneSatellite.

  Meer informatie • Art Brussels

  do 25 apr 2024
  t/m
  zo 28 apr 2024
  Brussel, België

  Als België’s meest toonaangevende beurs blijft Art Brussels bouwen aan haar profiel als een van “Europe’s foremost discovery fairs”, zoals vermeld in The New York Times. Art Brussels voegt iets nieuw toe aan de ervaring van een kunstbeurs door nadruk te leggen op kwalitatieve artistieke inhoud en verrassende, artistieke ervaringen. Elk jaar tijdens Art Brussels wordt de Europese hoofdstad the place to be voor kunstliefhebbers. Art Brussels biedt dus de unieke gelegenheid om de Brusselse artistieke rijkdom te ontdekken, die een thuis wordt voor steeds meer artiesten, galeries en curatoren van over de hele wereld.

  Meer informatie • Monument

  di 14 mei 2024
  t/m
  do 16 mei 2024
  Brabanthallen, Den Bosch

  MONUMENT 2024 vindt plaats op 14 en 16 mei 2024. Toegang is gratis voor de doelgroep. Dus wil je meer weten over het kopen en of verbouwen van een monument tot woonhuis of zakelijke locatie? Dan is dit een heel interessant evenement. Monument is hét trefpunt voor erfgoed professionals met een focus op monumentaal vastgoed. Men treft er innovaties, oplossingen en best practices en kan er deelnemen aan symposia en debatten. MONUMENT wordt ondersteund door Nederland Monumentenland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

  Meer informatie • Hof & Huis

  vr 17 mei 2024
  t/m
  ma 20 mei 2024
  Torhout (B)

  Het prachtige provinciedomein d'Aertrycke is een uniek en romantisch kasteelpark met een sprookjesachtig kasteel. Bij een wandeling door het domein word je telkens ondergedompeld in een andere sfeer. De grote vijvers die nergens lijken te eindigen, omarmen het kasteel.
  Louis Fuchs ontwierp dit park. Hij groeide uit tot een van de drie belangrijkste Belgische tuin- en parkarchitecten. Nog van zijn hand: het Leopoldpark in Oostende maar ook drie andere parken waar tuinbeurzen plaats vinden in België

  Meer informatie • Design District 2024

  wo 29 mei 2024
  t/m
  vr 31 mei 2024
  Rotterdam

  Design District is het beste vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en kan één of meerdere lezingen volgen.
  Design District is in 2002 begonnen in Nederland onder de naam 100% Design. Het evenement heeft altijd plaatsgevonden in bijzondere en historierijke locaties zoals de Cruise Terminal Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het Hembrugterrein in Zaandam. Het evenement is uitgegroeid tot toonaangevend in Nederland. Mis het niet: Kom in contact met vakgenoten en laat je inspireren!

  Meer informatie • Farm & Country Fair

  vr 21 jun 2024
  t/m
  zo 23 jun 2024
  Aalten

  Op 21, 22 en 23 juni 2024 is alles rondom landleven en boerderij te vinden op de Farm & Country Fair. Dit evenement staat in binnen- en buitenland bekend om haar enorme variatie: van prachtige winkels, alles over ons eten tot complete dierendorpen met allemaal een eigen thema. In het vintage dorp ga je jaren terug in de tijd met decoratie en voertuigen van vroeger. Natuurlijk is er veel entertainment: hippe foodtrucks, gevarieerde kinderattracties en echte luistermuziek zorgen voor een ontspannen sfeer. De Farm & Country Fair is een belevenis voor elke leeftijd.

  Meer informatie • Interzum 2025

  di 20 mei 2025
  t/m
  vr 23 mei 2025
  Keulen (D)

  Interzum presenteert een breed scala aan ideeën, inspiraties en innovaties. Als toonaangevende vakbeurs voor de wereldwijde industrie vormt het het centrale communicatiepunt voor het ontwerp van onze woon- en werkwerelden van morgen. interzum staat voor innovatieve concepten en frisse benaderingen. Je vindt hier dan ook alles over duurzame wooninspiratie.

  Meer informatieGRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.