Stek Woon & Lifestyle Magazine
Sierbestrating tuin | Stek Magazine | Tuinontwerp

Woonbeurzen en tuinbeurzen: een compleet overzicht

Alle woonbeurzen en tuinbeurzen staan hier voor je op een rijtje. Zowel in Nederland als in het buitenland. Houd de agenda bij de hand en zoek de leukste beurzen en evenementen vast uit! Leuk om inspiratie op te doen voor bijvoorbeeld je woonkamer, je tuin of als je plannen hebt om te verhuizen of te verbouwen. Maak er een inspirerend dagje uit van!

Staat jouw favoriete woon- of tuinbeurs er niet bij of heb je een leuke uittip op het gebied van wonen of buitenleven? Laat het ons weten in een reactie.

 • vr
  08
  mrt
  2019
  zo
  23
  jun
  2019

  De Mesdag Collectie

  Panorama Mesdag, Den Haag

  Panorama MesdagLekker uitwaaien in Scheveningen en een bezoekje aan het bijzondere Panorama Mesdag. Er is nu een extra leuke reden voor een kijkje, namelijk de tentoonstelling Mesdag & Colenbrander. In deze expositie worden diverse designs van keramiek getoond. De fascinatie voor keramiek staat in de indrukwekkende collectie Colenbrander-keramiek van het echtpaar Mesdag centraal.

  In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan het creatieve proces van het ontwerpen en beschilderen van de aardewerken objecten. Daarbij wordt de relatie tussen Mesdag en Colenbrander toegelicht. Mesdag was namelijk aandeelhouder van de N.V. Plateelbakkerij Rozenburg in Den Haag, waar Colenbrander ten tijde van de opening van Museum Mesdag de hoofdvormgever was.

  Meer informatie
 • do
  28
  mrt
  2019
  zo
  31
  mrt
  2019

  The Art of Living

  Autotron, Rosmalen

  The Art of LivingWoon- en lifestylemagazine ‘the art of living’ organiseert voor de eerste keer hét woon- en lifestyle event waar high end particulier en professional tot elkaar komen! In de loop der jaren is de redactie regelmatig gevraagd om een event vanuit ‘the art of living’ te organiseren. De woonbeurs zal in 2019 van 28 t/m 31 maart plaatsvinden. Bij deze beurs voor wonen en lifestyle realiseren we een live ontmoeting voor onze relaties met onze lezers en online bezoekersgroep. Autotron in ‘s-Hertogenbosch is hiervoor als meest geschikte locatie geselecteerd vanwege de geweldige grote ruimte in een sfeervolle ambiance. The Art of Living Event biedt alle mogelijkheden voor een ontspannen ontmoeting tussen vraag en aanbod. Het aanbod van producten is onderverdeeld in de volgende thema’s: Bouwen & Architectuur, Interieur, Tuinen & Lifestyle.

  Meer informatie
 • za
  30
  mrt
  2019

  NVM Open Huizen Dag

  Landelijk

  NVM Open HuizendagInteresse in een nieuwe woning? De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op 30 maart en biedt veel kansen! Op deze dag kun je veel huizen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigen. Een goede kans om je breed te oriënteren. Kijk op Funda welke huizen meedoen met de NVM Open Huizen Dag (Open Huizen route) en stippel jouw route uit.

  Meer informatie
 • di
  02
  apr
  2019
  di
  02
  mrt
  2021

  The Garden of Earthly Worries

  Paleis Het Loo, Apeldoorn

  The Garden of Earthly WorriesPaleis Het Loo toont vanaf 2 april 2019 ‘The Garden of Earthly Worries’, een presentatie van vier imposante eigentijdse sculpturen naar ontwerp van de Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind. Het is voor het eerst dat er hedendaagse kunst wordt getoond in de tuin van Paleis Het Loo. Libeskind verwierf wereldwijde bekendheid door zijn spectaculaire architecturale en stedelijke ontwerpen.

  ‘The Garden of Earthly Worries’ is een presentatie van vier abstracte beelden die de elementen ozon, distikstofmonoxide (lachgas), methaan en koolstofdioxide symboliseren. Volgens de kunstenaar zijn deze gassen schadelijke bijproducten van ons menselijk handelen en dragen ze bij aan de onbalans in de natuur, leidend tot onomkeerbare klimaatveranderingen met desastreuse gevolgen voor mens en natuur. De 17e-eeuwse paleistuin verbeeldt het paradijs, als een menselijke weerspiegeling van de perfecte natuur. De aarde verandert echter zienderogen onder invloed van het menselijk handelen. Met de vier beelden plaatst Libeskind een groot contrast in de barokke paleistuin.

  Meer informatie
 • za
  06
  apr
  2019
  zo
  07
  apr
  2019

  Design Icons

  De Kromhouthal, Amsterdam

  Design IconsHoud je van een vintage interieur? Dan is dit de place to be! 75 professionele vintage designhandelaren uit heel Europa keren op 6 + 7 april terug naar Amsterdam voor Design Icons 2019. Een divers aanbod van interieur objecten zal worden verkocht aan zowel de professional als het brede publiek: van beroemde klassiekers tot onbekend design, met Eames naast Mies van der Rohe en van Italian-chic tot stoer industrieel.

  Design Icons is een jaarlijks evenement in De Kromhouthal op het terrein van De Kromhouthal. Deze voormalige scheepsmotorenfabriek is compleet gerenoveerd tot een karakteristieke evenementenlocatie. Gelegen in Amsterdam-Noord direct aan 't IJ, heeft men een prachtig uitzicht op het stadscentrum. De industriële uitstraling van De Kromhouthal laat de designs uit de 20e eeuw goed tot hun recht komen.

  Meer informatie
 • za
  06
  apr
  2019
  zo
  05
  mei
  2019

  Floralia Brussels 2019

  Groot-Bijgaarden (B)

  Floralia BrusselsBeleef opnieuw de bloemrijkste lente in het karakteristieke park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden. In het 14 ha grote park vind je een presentatie van bijna alle voorjaarsbloemen die men maar bedenken kan. Onder leiding van vakspecialisten uit het bloembollenvak zijn in het park meer dan 1 miljoen bloembollen handmatig geplant door de medewerkers van het kasteel van Groot-Bijgaarden. De talrijke liefhebbers van voorjaarsbloemen kunnen genieten van meer dan 500 soorten, waarvan alleen al 400 soorten tulpen uit Nederland en België.

  Meer informatie
 • di
  09
  apr
  2019
  zo
  14
  apr
  2019

  Salone del mobile Milano 2019

  Milaan (IT)

  Salone del mobile MilanoHet grootste interieurfeest vindt elk jaar plaats in Milaan. De plek om innovatieve nieuwe designs te ontdekken en kennis te maken met nieuwe designers. De grote meubelmerken presenteren in Milaan hun noviteiten. Niet alleen de beurs zelf maar de gehele stad staat in het teken van de meubelbranche. In veel conceptstores worden activiteiten georganiseerd. Op naar Milaan!

  Meer informatie
 • za
  13
  apr
  2019
  zo
  14
  apr
  2019

  Europa's grootste Vintage Evenement

  Jaarbeurs, Utrecht

  Ben jij gek op tweedehands spullen en loop je regelmatig de kringloopwinkels af? Dan is deze beurs een walhalla voor jou! Tweemaal per jaar is de VerzamelaarsJaarbeurs zonder meer de plek met de grootste keus voor verzamelaars en liefhebbers van curiosa, antiek of tweedehands spullen. Verdeeld over vijf hallen bieden meer dan 1.000 deelnemers honderdduizenden voorwerpen aan, overzichtelijk ingedeeld op onderwerp. Er zijn aparte afdelingen voor speelgoed, glas, aardewerk, boeken, munten, kaarten, postzegels, archeologie, fifties spullen en design woon - en interieurartikelen. Een echte vintagebeurs voor de liefhebber!

  Meer informatie
 • wo
  17
  apr
  2019
  ma
  22
  apr
  2019

  Kunst RAI ART Amsterdam

  Amsterdam RAI

  Kunst RAI ARTVan 17 tot en met 22 april vindt in de Amstelhal van Amsterdam RAI de 35ste editie plaats van de KunstRAI/Art Amsterdam, de beurs voor hedendaagse autonome en toegepaste kunst. Behalve hedendaagse schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie tonen 90 deelnemende galerieën ook toegepaste kunst, design en sieraden. Ook veel aandacht voor nieuwe jonge ontwerpers, kunstenaars en galerieën.

  Meer informatie
 • vr
  19
  apr
  2019
  ma
  22
  apr
  2019

  Exclusive Spring Fair

  Baarn

  Exclusive Spring FairTijdens het Paasweekend, van 19 t/m 22 april 2019, vindt op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn de hoogwaardige "binnen - buitenbeurs" plaats onder de titel Exclusive Spring Fair. Een unieke Woon- & Lifestylebeurs waarbij het volledige kasteel is omgetoverd tot een spannende "pop-up" departementstore.

  Drie kasteeletages zijn gevuld met alle componenten voor een eigentijds luxueus leven, zoals Fashion & Beauty, House & Living, Art & Antiques, Lifestyle & Home Entertainment, Leisure & Travel en Jewelry & Watches. In de statige tuin achter het kasteel is een uitgebreide buitenbeurs met veel Home & Garden. Op de gezellige terrassen staan in het voorjaarszonnetje smaakvolle foodtrucks en muziek.

  Meer informatie
 • do
  09
  mei
  2019
  zo
  02
  jun
  2019

  Rolling kitchens 2019

  Amsterdam, Westergasfabriek

  Spectaculair gastronomisch evenement in de sfeervolle Westergasfabriek in Amsterdam. Bezoek de Rollende Keukens voor een culinaire ervaring. Het terrein wordt met de vele mobiele stands omgetoverd tot een mega outdoor restaurant. Eet smakelijk!

  Meer informatie
 • vr
  10
  mei
  2019
  zo
  12
  mei
  2019

  Beervelde, het feest van de tuin!

  Beervelde (BE)

  De Tuindagen in het Park van Beervelde, een grafelijk kasteeldomein in het hart van de Oost-Vlaamse Bloemenstreek, zijn met haar 230 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers, op Europees niveau, een begrip geworden. Een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Beervelde biedt tevens aan zijn bezoekers, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Beervelde: een atmosfeer, een gezellige uitstap met vrienden of familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.

  Meer informatie
 • di
  21
  mei
  2019
  za
  25
  mei
  2019

  Chelsea Flower Show

  Londen (Engeland)

  Chelsea Flower ShowBen je echte bloemenfan? Heb je altijd een fijn vers boeket bloemen in huis? Dan is een leuke city trip naar Londen en een bezoekje aan de Chelsea Flower Show echt een aanrader. Het is een van ‘s werelds grootste en meest prestigieuze bloemenshows en een must visit voor iedere tuinliefhebber. Het is de meest bekende en besproken bloemenshow. Vele kwekers uit Engeland tonen hier vol trots hun producten van planten en bloemen. Je staat versteld van de creatieve manieren waarop de perken en de borders zijn aangelegd.

  Meer informatie
 • do
  23
  mei
  2019
  wo
  29
  mei
  2019

  Libelle Zomerweek 2019

  Almere

  Op de Libelle Zomerweek schijnt altijd de zon, óók als het regent. Geniet van een uniek dagje shoppen, lachen met vriendinnen, meedoen met leuke workshops en meezingen met bekende artiesten. Maar ook: nieuwe producten proeven, Libelle-columnisten, schrijvers ontmoeten, de nieuwste mode- en beautytrends spotten, en nog veel meer. Kom gezellig met je moeder, vriendin, zus of collega naar het Almeerderstrand in Almere en maak er een onvergetelijk feestje van!

  Meer informatie
 • do
  30
  mei
  2019
  zo
  02
  jun
  2019

  Hof & Huis

  Torhout (België)

  Hof & HuisIn het Hemelvaartweekend vindt op het terrein van Kasteel d’Aertrycke de 26e editie plaats van 'Hof & Huis'. Een waar tuinfeest met ruim 140 exposanten, veel demonstraties, foodtrucks en het 'ecodorp' voor een ieder die bewuster wil omgaan met de natuur.

  Meer informatie
 • wo
  05
  jun
  2019
  vr
  07
  jun
  2019

  Design District 2019

  Rotterdam

  Design District is het beste vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Gedurende 3 dagen is een beursvloer van ruim 10.000 m² gevuld met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers en kan één of meerdere lezingen volgen.
  Design District is in 2002 begonnen in Nederland onder de naam 100% Design. Het evenement heeft altijd plaatsgevonden in bijzondere en historierijke locaties zoals de Cruise Terminal Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het Hembrugterrein in Zaandam. Het evenement is uitgegroeid tot toonaangevend in Nederland. De 17e editie is op 5, 6 en 7 juni 2019 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Mis het niet: Kom in contact met vakgenoten en laat je inspireren!

  Meer informatie
 • za
  08
  jun
  2019
  zo
  16
  jun
  2019

  Nationale Tuinweek 2019

  Landelijk

  In 2019 vindt de Nationale Tuinweek plaats van 8 t/m 16 juni. Met op 15 en 16 juni het Open Tuinenweekend! De Nationale Tuinweek is een evenement van de vereniging Groei & Bloei. Van plantenmarkten tot workshops en van excursies tot fotowedstrijden. Deelname is voor de meeste activiteiten gratis, voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd. De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend waarin meer dan 1.000 particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek.

  Meer informatie
 • za
  15
  jun
  2019
  zo
  16
  jun
  2019

  Aalsmeer Flower Festival

  Aalsmeer

  Aalsmeer Flower FestivalAalsmeer Flower Festival speelt zich af op twee locaties in Aalsmeer. Er zijn activiteiten voor jong en oud, demonstraties, workshops, bijzondere tentoonstellingen en er is live muziek en lekker eten en drinken. Aalsmeer Flower Festival laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst, design en food. De 6e editie vindt plaats in het weekend van 15 en 16 juni 2019 (11.00 - 17.00 uur).

  Meer informatie
 • vr
  21
  jun
  2019
  zo
  23
  jun
  2019

  Farm & Country Fair 2019

  Aalten

  Farm & Country FairBeleef de fijne sfeer bij de Farm & Country Fair. Opgezet door een enthousiaste boerenfamilie met kennis van het platteland en gebaseerd op de grote Engelse plattelandsshows. Shoppen, lekker eten, deelnemen aan workshops en genieten van duizenden dieren, een doorlopend showprogramma, gekke exposities. Hier vind je aandacht voor jezelf en je woonomgeving, tuinieren en moderne landbouw naast het vintage festival. Volop actie en beleving, maar ook plekken om heerlijk te chillen.

  Meer informatie
 • za
  29
  jun
  2019
  ma
  01
  jul
  2019

  Tendence 2019

  Frankfurt, Duitsland

  Tendence is één van de belangrijkste consumentengoederen vakbeurzen in het najaar en vindt plaats in Frankfurt. Hier vind je alles op het gebied van Giving en Living. Verspreid over zes hallen tonen meer dan 1100 internationale bedrijven hun nieuwste producten voor het komende najaar-, winter-, kerst- en voorjaarsseizoen. Kom je ook inspiratie opdoen?

  Meer informatie
 • vr
  12
  jul
  2019
  zo
  21
  jul
  2019

  Bloem & Tuin 2019

  Nuenen

  Kronkelige bospaden, groene tuinen, geurende bloemen, zoemende beestjes en mooie open plekken vormen het prachtige decor van het evenement; Bloem & Tuin in Nuenen. Op Landgoed Gulberg vindt Bloem & Tuin in 2019 voor de 26ste keer plaats van vrijdag 12 juli t/m zondag 21 juli 2019.

  Meer informatie
 • za
  20
  jul
  2019
  zo
  21
  jul
  2019

  Midzomer plantenmarkt

  Meeden

  Op 20 en 21 juli vindt de jaarlijke Salvia- en Echinaceadagen of Midzomerplantenmarkt plaats. Als houder van de Nederlandse Plantencollectis Salvia en Echinacea zetten ze deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers.
  Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de tuinen, een tuinlezing van een veredelaar op zaterdag, een unieke plantenveiling op zondag, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Hemerocalliskweker Martin Adema neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort, de daglelie, mee naar Meeden. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante getoond.

  Meer informatie
 • do
  19
  sep
  2019
  zo
  22
  sep
  2019

  Masterly The Hague

  Den Haag

  Op deze prachtige locatie tegenover de Hofvijver, zullen van 19 - 22 september 2019 drie monumentale panden gezamenlijk de deuren openen voor het publiek.

  Lange Vijverberg 14, 15 en 16 tonen de collecties van kunstverzamelaar Dr Abraham Bredius, van Hoogsteder & Hoogsteder en van schilder Cornelis Kruseman. Tijdens Masterly The Hague worden deze historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers. Het hedendaagse werk is te zien en te koop!

  Curator Nicole Uniquole kiest welke meesterontwerper met welke Oude Meesters samen mag exposeren. Gedurende vier dagen kunt u deze schitterende combinaties bewonderen van hedendaagse en Oude Meesters.

  De art direction en styling van Masterly The Hague is in handen van Maarten Spruyt met wie Nicole Uniquole vele tentoonstellingen vormgeeft.

  Meer informatie
 • za
  05
  okt
  2019
  zo
  13
  okt
  2019

  Bis Bouwbeurs 2019

  Flanders Expo, Gent (BE)

  Heb je plannen om te bouwen of te renoveren? Dan is een bezoekje aan bis in Flanders Expo een goede start. Je ontvangt hier veel tips & tricks, creatieve ideeën en professioneel advies voor een geslaagd (ver)bouwproject. Met meer dan 400 aanbieders krijg je een compleet overzicht wat de bouw- en renovatiesector te bieden heeft. Je ontvangt gratis advies over de ontwikkeling van jouw bouwproject.

  Meer informatie
 • za
  19
  okt
  2019
  zo
  27
  okt
  2019

  Dutch Design Week

  Eindhoven

  Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

  Meer informatie

1 reactie

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover