Stek Woon & Lifestyle Magazine
Je keuken inrichten in vijf stappen

Je keuken inrichten in vijf stappen

Een nieuwe keuken inrichten of opnieuw je huidige keuken stylen? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken. Want hoe maak je een keuze met zoveel verschillende opties? Waar begin je? Met deze stappen helpt Stek Magazine je met jouw keuken inrichten.

Keuken inrichten | Kantoorvilla verbouwen tot droomhuis | Stek Magazine
keuken inrichten

Keuken stijlen: landelijk of modern?

Voordat je uit het niets gaat snuffelen op internet of bij de keukenboer, is het handig om te beginnen bij het begin: wat voor stijl keuken wil je? Net zoals bij de woonkamer zijn er ontzettend veel verschillende keukenstijlen. Ter inspiratie noemen we er een paar:

  • Strakke, moderne keuken
  • Landelijke keuken
  • Minimalistische keuken
  • Klassieke keuken

Welke stijl past bij jou? Denk daar goed over na voordat je begint met je keuken inrichten. Bij elke stijl passen tenslotte verschillende materialen. Bijvoorbeeld voor de keukenkastjes, het aanrechtblad, de muren en de vloer. Zo is hout typisch iets voor een landelijke keuken, terwijl je in een strakke, moderne keuken eerder voor andere materialen, zoals kunststof, kiest. Natuurlijk kun je ook prima twee stijlen combineren en je keuken stylen op een manier die helemaal bij jou past.

keuken inrichten

Een open of gesloten keuken?

Belangrijk bij je keuken inrichten is de keuze tussen een open en gesloten keuken. Vind je het gezellig om te kletsen met je partner, gezin of bezoek tijdens het koken dan is een open keuken ideaal. Je woning krijgt er daarnaast een ruimere uitstraling van. Krijg je het op je heupen als mensen met je praten tijdens het koken? Kies dan voor een gesloten variant tijdens het keuken stylen. Anderen hebben bovendien geen last van het geluid van potten en pannen en de woonkamer ruikt niet naar eten.

Vind je een open keuken leuk, maar ben je geen ster in opruimen? Dan is een halfopen keuken dé oplossing. Vanuit de woonkamer zie je dan niet de rommel in de keuken.

Keukensmaak te pakken | Stek Magazine

Wel of geen kookeiland?

Steeds meer mensen kiezen bij het keuken stylen voor een kookeiland. Wat voor keukenstijl je ook hebt, een kookeiland past altijd. Het is niet alleen een plek om te koken, maar je kunt een kookeiland ook gebruiken om aan te werken of omtoveren tot eettafel. Vooral in een open keuken is een kookeiland een waar sieraad. Als je een kleine keuken hebt, is een kookeiland niet zo’n goed idee. Er blijft dan nauwelijks loopruimte over aangezien je kastjes en lades ook nog open moeten kunnen. Je kunt het dan beter houden op een ouderwets aanrecht.

keuken inrichten

Een keuken om in te leven?

Een ander besluit tijdens de styling keuken: ga je voor een woonkeuken of niet? Is de keuken voor jou een plek waar je naast koken ook graag eet, de krant leest of werkt? Dan is een woonkeuken echt iets voor jou. Zet er een mooie tafel in, of als je een kleinere keuken hebt, een leuk barretje met krukken. Of tover je kookeiland om tot tafel zodra je klaar bent met koken. Als je de keuken puur ziet als een plek om te koken om daarna gezellig in de woonkamer aan tafel te gaan, dan kun je de woonkeuken natuurlijk laten voor wat het is.

keuken inrichten

Keuken inrichten met stijlvolle accessoires

Heb je alle knopen doorgehakt en de keuken van je dromen is geplaatst, dan is het tijd voor de finishing touch: de accessoires! De keuken stylen kun je natuurlijk niet doen zonder wat echte sfeermakers. Wat dacht je van een mooi kruidenrek, die knusse lamp, dat aparte theedoekenrek of die handige pedaalemmer. Het leuke van accessoires is dat je je keuken een bepaald kleuraccent kunt geven zonder dat je daarvoor een hele muur hoeft te verven of gekleurde keukendeuren hoeft aan te schaffen. Je kunt de kleur dus zonder veel moeite en kosten weer veranderen.

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.