Stek Woon & Lifestyle Magazine
Kinderkamer inrichten | Stek Magazine

Kinderkamer inrichten en decoreren

Een eigen, fijne slaapkamer is belangrijk voor kinderen. Ze slapen er, spelen er en leren er. Een goede kinderkamer inrichten wakkert de creativiteit aan, maar zorgt tegelijkertijd voor voldoende rust en geborgenheid. Doe inspiratie op en creëer een beeldig kamertje voor de kleine.

Kinderkamer inrichten | Stek Magazine

Kleuren

Kleuren zijn allesbepalend voor de inrichting van een kinderkamer. Ze moeten ervoor zorgen dat je kleine zich vrolijk en ontspannen voelt op de kamer. Lichte en zachte kleuren zorgen voor rust en maken een ruimte optisch groter. Vrolijke, felle kleuren worden geassocieerd met vrolijkheid en frisheid. Bijvoorbeeld geel, groen, roze of oranje. Ga je een kinderkamer inrichten of opnieuw decoreren? Kies dan één kleur als thema en ondersteun die met accessoires in bijpassende tinten. Zo creëer je gezellige rust.

Kinderkamer inrichten | Stek Magazine

Stijlen en thema

Een kinderkamer decoreren in een bepaalde stijl of in een thema is ontzettend leuk. Een vrolijke dierenkamer, een stoere rode brandweer-kamer voor jongens of een zilverkleurige prinsessenkamer voor meisjes. Kijk waar je kind van houdt en richt op basis daarvan de kamer in. Stoer, romantisch, landelijk… In de nieuwe kinderkamer wordt het heerlijk spelen en daarna… lekker slapen!

Kinderkamer inrichten | Stek Magazine

Baby, peuter, kind

Een babykamer of peuterkamer vraagt een andere inrichting dan bijvoorbeeld een kamer voor tieners. De wieg wordt vervangen voor een ledikant en de commode maakt plaats voor een eigen bureau. Als je het leuk vindt, kun je de kinderkamer om de zoveel jaar opnieuw inrichten om hem te laten meegroeien met je kind. Is kinderkamers inrichten niet je hobby? Ga dan voor een duidelijke kleurenbasis voor de vloeren, lampen, gordijnen en muren. Met een rol behang, wat leuke accessoires en nieuwe meubels geef je de slaapkamer dan toch in een handomdraai een make-over.

Jongenskamer met dino's | Stek Magazine
Meisjeskamer met warme kleuren | Stek Magazine

Kinderkamer inrichten: klein of groot

Een grote kinderkamer heeft andere mogelijkheden dan een kleine ruimte, maar niet per se meer of minder. In een kleine kinderkamer kun je bijvoorbeeld werken met multifunctionele oplossingen zoals een hoogslaper en daaronder een bureau. Een grote kinderkamer maak je gezellig door grote, kale stukken vloer te voorzien van een gezellig kleed of een speeltent. Of door fijne hoekjes te creëren om te zitten, spelen of slapen.

Kinderkamer inrichten | Stek Magazine

Kinderkamer ideeën

Jouw kleine paardenliefhebster maak je waarschijnlijk dolgelukkig met hoefijzers aan de muur, terwijl een kunstenaar in de dop misschien liever een wand van krijtverf heeft.

Bij Stek Magazine brengen we je graag op ideeën voor een unieke nieuwe kinderkamer. Leuk behang, mooie vloerkleden, gezellige meubeltjes en unieke lampen… de kinderkamer inrichten was nog nooit zo leuk.

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.