Stek Woon & Lifestyle Magazine
Je tuin inrichten

Je tuin inrichten met tips van Stek Magazine

Niets heerlijkers dan van het zonnetje genieten in je tuin. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, je kunt er altijd wat moois maken. Maar hoe pak je dat aan, je tuin inrichten? Stek Magazine geeft je praktische tips voor de perfecte tuinstyling.

tuinstyling

Styling tuin: van Frans tot Japans

Veel mensen vinden het geweldig om een tuin te hebben, maar de tuin inrichten is een ander verhaal. Zoveel keuzes! Waar moet je beginnen met de styling van je tuin? Voordat je een tuin gaat of laat aanleggen, is het handig om na te denken over de stijl van je tuin. Styling tuin: houd je van strak en modern of juist van wild en natuurlijk? Je tuin inrichten begint bij die vraag. Vanuit daar kun je verder denken. Het volgende lijstje van tuinstijlen kan je wat verder helpen:

 • Engelse tuin
 • Moderne tuin
 • Landelijk tuin
 • Cottagetuin
 • Franse tuin
 • Mediterrane tuin
 • Japanse tuin

Houd je van gras, ga dan voor de Engelse tuin met gazon. Een vijver doet het goed in een Japanse tuin, maar ook in een moderne, strakke tuin. Ben je dol op kruiden en bloemen? Dan is de cottagetuin met zijn kronkelpaadjes echt wat voor jou. Styling tuin? Voor ieder wat wils!

dsc06757
dsc06748
dsc06711

De ligging van je tuin

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde tuinstijl, kun je aan de slag met je tuin inrichten. Het is belangrijk om rekening te houden met de ligging van je tuin. Ligt je tuin op het noorden? Dan heb je vooral veel schaduw en achterin de tuin zon. Dat is dus dé plek om een terras aan te leggen. Ligt je tuin op het zuiden, dan hoef je daar minder rekening te houden en kun je op verschillende plekken je zitgedeelte maken.

tuinstyling Stek Magazine

Ook voor planten is de ligging van je tuin belangrijk. Sommige planten, houden van veel zon, andere kun je beter in de halfschaduw zetten. Wil je graag een moestuintje? Veel gewassen hebben minimaal zes uur per dag zon nodig. Zoek dus naar een plekje in je tuin waar de zon lang achter elkaar schijnt.

DSC06040
DSC06030
DSC06080

Je tuin inrichten met mooie verlichting

Je tuin inrichten? Denk dan ook aan de verlichting. Behalve planten en bloemen is verlichting een echte sfeermaker. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je tuin gezellig te verlichten als het eenmaal donker is. Wat denk je van:

 • Lampionnen
 • Fakkels
 • Tuinkaarsen
 • Grondverlichting
 • Lantaarns
 • Sensorlampen

Een vuurschaal of vuurkorf is natuurlijk ook een knusse manier om je tuin te verlichten. Door de warmte die ze afgeven kun je in de zomer bovendien tot in de late uurtjes in je tuin genieten van een lekker wijntje of biertje. Styling tuin, daar hoort verlichting ook bij!

dsc06726
dsc06738
dsc06725

Inspiratie voor de stadstuin

Heb je een kleine stadstuin of patio? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden om aan tuinstyling te doen. Om je tuin of patio groter te laten lijken kun je bijvoorbeeld de muur of schutting wit verven. Omdat je graag wilt kunnen zitten, is er waarschijnlijk weinig ruimte over voor planten of bloemen. Denk bij je patio of tuin inrichten aan het gebruikmaken van de hoogte. Hang bloembakjes of vogelhuisjes aan je schutting of muur. Of wat dacht je van een verticale moestuin? Met een ‘eetbare wand’ kun je genieten van kruiden en aardbeien zonder dat ze zitruimte innemen en het ziet er meteen gezellig uit.

stek
stek
stek

 

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.