Stek Woon & Lifestyle Magazine
IMG

De vijf voordelen van DIY huis stylen

Do It Yourself (DIY) is hot! Waarom dure, nieuwe producten aanschaffen of iemand inhuren? Je huis stylen kun je prima zelf. En het is nog leuk ook! Op een creatieve manier zelf dingen in elkaar zetten of oude producten een nieuw leven geven. Het kan allemaal. Stek Magazine laat graag de voordelen zien van zelf je huis decoreren.

DSC

Zelf je huis stylen scheelt geld

Wij mensen zijn al snel geneigd om iets compleet te vervangen als slechts een onderdeel kapot is. Of als onze smaak door de jaren heen is veranderd. Maar waarom voor duizenden euro’s een nieuwe keuken kopen als eigenlijk alleen de kastjes een nieuwe lik verf kunnen gebruiken? DIY je huis stylen scheelt enorm veel geld. Van het geld dat je uitspaart kun je heel wat leuke dingen doen.

diy huis stylen

 

Hoe vaak komt het niet voor dat je in een winkel staat of online aan het shoppen bent en denkt ‘heel leuk, maar nét niet wat ik zocht’. Bijvoorbeeld omdat het niet in je lievelingskleur te verkrijgen is of omdat je meer van ronde vormen dan van vierkante houdt. Door zelf je creativiteit te laten stromen bij het stylen van je huis, kun je meubels en accessoires helemaal aanpassen naar jouw smaak. Precies in de juiste kleur, vorm en grootte. En van het materiaal waar jij zo van houdt.

Lekker creatief bezig zijn

Tegenwoordig zijn we een groot deel van de dag met ons hoofd bezig. Op het werk, maar vaak ook thuis waar je veel dingen moet regelen zoals de administratie. Het is heerlijk om af en toe lekker met je handen te werken en creatief bezig te zijn. Zelf je huis decoreren is goede manier om even helemaal uit je hoofd te zijn. Schilderen, timmeren, knippen en schuren geven ontspanning omdat je even nergens anders aan denkt.

huis stylen Stek Magazine

Op een duurzame manier je huis decoreren

DIY woonstyling is over het algemeen duurzamer dan nieuwe producten in de winkel kopen. Vaak kun je namelijk oude spullen hergebruiken. Wat denk je bijvoorbeeld van een schommelstoel die je maakt van een pallet? Of een decoratieve ladder van restjes hout? Met een oude bol wol die nog op zolder lag, maak je in een handomdraai een prachtige draadlamp. En zo heeft Stek Magazine nog veel meer leuke DIY voorbeelden.

IMG
diy plantenbank

 

Originele inrichting met DIY huis stylen

Ben je het ook beu dat minstens drie vrienden precies datzelfde bed of diezelfde bank van de Ikea hebben? Zelf je huis decoreren is dan dé oplossing. Een groot voordeel van DIY huis stylen is dat je een originele inrichting hebt. Geen dertien in een dozijn-inrichting die rechtstreeks uit de Ikeagids of het VT Wonen magazine komt, maar unieke meubels en accessoires die passen bij wie jij bent.

 

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.