Stek Woon & Lifestyle Magazine
Klein appartement, optimale inrichting!

Klein appartement inrichten tips

Dat je ook een kleine stek van slechts 25 vierkante meter mooi kan inrichten, laat Nikita Zub zien. Hij kreeg de opdracht om deze kleine studio zodanig in te richten dat het wel alle voorzieningen heeft maar dat die zoveel mogelijk uit het zicht zouden blijven. Een hele uitdaging om de keuken, slaapkamer en woonkamer allemaal tot z’n recht te laten komen, maar het is goed gelukt. Kijk mee met een klein appartement inrichten tips.

Appartement inrichten tips | Stek Magazine

Over Nikita
Nikita is een interieur designer uit St.-Petersburg. Oorspronkelijk komt hij uit Kamchatka uit het Oosten van Rusland maar verhuisde naar St.-Petersburg voor zijn studie aan de universiteit. Hij koos de richting Technologie en Design.

Alles in één

Nikita ontworp deze studio voor een vrouw, single en waarvan de kinderen al uit huis zijn. Ze wilde graag weer een fijne maar wel wat kleinere woning voor zichzelf. “Ze had zelf eigenlijk niet heel specifieke ideeën,” vertelt Nikita. “Wel een paar wensen,” vult hij lachend aan. “Ze wilde graag dat de keuken los zou staan van de woonkamer en het was voor haar belangrijk om een echt bed te hebben en niet een bank die je uit moet klappen tot bed.”

Appartement inrichten tips | Stek Magazine

Uitdaging
“De grootste uitdaging voor mij was om alles in deze kleine ruimte een plaats te geven maar wel uit het zicht te houden,” vertelt Nikita. “Zo heb ik een slimme oplossing bedacht door in plaats van een wand een complete schuifdeur te plaatsen. Zo lijkt het dicht net alsof het een wand is maar kan je wel van de ene naar de andere ruimte.”

Appartement inrichten tips | Stek Magazine

Styling

Nikita: “Ik heb niet gekozen voor een specifieke stijl voor de inrichting vooraf. Ik heb eerst de indeling goed ontworpen en toen gekeken welke meubels hier in en bij passen. Dat is veel makkelijker dan wanneer je de ruimte om de meubels heen moet ontwerpen. Door het stoere bed was een klassieke stijl natuurlijk niet passend dus ik heb hier meer voor een Scandinavische inrichting gekozen. Met veel lichte materialen om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken. Frisse kleuren geven ook een opgeruimd effect.”

Appartement inrichten tips | Stek Magazine

Lees het volledige artikel en bekijk meer foto’s in de eerste editie van 2015 in Stek Magazine

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.