Stek Woon & Lifestyle Magazine

Thuis bij ‘klusjesmam’ Bianca: Een bron van inspiratie en creativiteit

Drie jaar geleden betraden Bianca en haar gezin vol verwachting hun gloednieuwe woning. Met haar inspirerende Instagram-account ‘Klusjesmam’ laat Bianca zien dat ze niet alleen een scherp oog heeft voor ruimtelijk ontwerp, maar ook een ware doe-het-zelver is. Laat je meevoeren door de bijzondere details van haar huis, waar elk hoekje een eigen verhaal vertelt.”

Ik houd van open ruimtes zodat alles met elkaar in verbinding staat.

Feestelijke herinneringen

De sleuteloverdracht van hun nieuwe woning viel samen met de verjaardag van hun dochter, een dag met bijzondere betekenis voor Bianca en haar gezin. “We hebben het meteen gevierd,” vertelt ze enthousiast. “De meiden mochten zelfs tekenen op de muren, die later de basis vormden voor mijn kenmerkende ‘Instawall’ met groene tegels. Het was een prachtige start van ons nieuwe woonavontuur.”

Een nieuw kleurtje

De woonkamer is omgeven door heerlijk daglicht. “Mijn keuze viel op een prachtige groene bank van By SIDDE”, vertelt Bianca. “Deze is niet alleen comfortabel maar ook een mooi contrast met de vloer. Vanaf de bank geniet je van een ontspannen uitzicht op onze tuin, wat echt een extra dimensie aan de ruimte geeft. Onlangs heb ik de lange muur opnieuw geverfd. Dat is het leuke van verf, vind ik. Met een simpele verfbeurt kan je een ruimte snel een make-over geven. Inmiddels draai ik mijn hand niet meer om voor een flinke verfklus. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen het kan! Hoe vaker je het doet, hoe handiger je erin wordt.”

Wanneer ik een ruimte zie, ga ik zelf passen en meten om te bepalen hoe deze optimaal benut kan worden.

Optimale indeling

In deze hoek van de woonkamer bevindt zich een home office, waar de vriend van Bianca een comfortabele werkplek heeft. Het kantoor is gecreëerd met behulp van trendy dunne latjes die aan de achterwand en een deel van het plafond zijn bevestigd, waardoor een nis ontstaat. De zijwanden van de nis zijn in een stijlvolle zwarte kleur geverfd, terwijl de rest van de muur in de woonkamer is bedekt met prachtig oudroze behang met een wit grafisch patroon. “Net even anders dan anders”, vertelt Bianca. “Ik kijk altijd naar ruimtes en hoe ik ze zo optimaal mogelijk kan inrichten. Op deze manier is de werkplek toch betrokken bij de gehele benedenverdieping maar heeft toch een fijne aparte hoek en eigen sfeer.”

Ruimtelijke transformatie

De open keuken, oorspronkelijk gepland aan de straatzijde van het huis, onderging een opmerkelijke verandering. Met de gedachte aan openslaande deuren en de warme middagzon, zag Bianca al snel een nieuwe indeling voor zich. “Ik wist meteen dat de eethoek op de plek van de keuken moest komen,” onthult Bianca. “Het leek me fantastisch om hier te kunnen zitten, badend in het zonlicht en omringd door groen. Daarom verplaatste ik de opening naar de hal naar waar nu onze keuken zich bevindt, in het hart van de ruimte. Ik heb zelf een stukje muur doorbroken om vanuit de eethoek naar de hal te kunnen kijken. In eerste instantie overwoog ik een stijlvolle stalen deur te plaatsen, maar ik ben zo blij dat ik dat niet heb gedaan. Ik houd van open ruimtes en het gevoel van verbondenheid tussen alle kamers in huis. Dankzij de uitstekende isolatie maakt het zelfs niet uit voor de warmte. Tegelijkertijd besloot ik dat er juist een muurtje moest komen waar de keuken nu staat. Dit heb ik zelf gebouwd, een ontzettend leuke uitdaging! Ik ben enorm tevreden met het resultaat en mijn beslissing om het net even anders aan te pakken. Het voelt helemaal juist: ik breng bijna al mijn tijd door aan de eettafel, terwijl ik geniet van het prachtige uitzicht naar buiten.”

Strakke lijnen

Voor haar prachtige keuken koos Bianca voor het verfijnde Deense design van KVIK, gecombineerd met hoogwaardige apparatuur van Siemens. “Ik houd van strakke lijnen,” legt Bianca uit. “Deze keuken biedt een prachtig groot kookeiland en strakke vormen. Het afzuigsysteem is discreet weggewerkt bij de kookplaat. Als middelpunt van de ruimte verbindt de keuken moeiteloos de eethoek en de woonkamer met elkaar.”

Overgebleven tegels krijgen nieuwe bestemming

Voor de keukenmuur koos Bianca voor groene tegels van Designtegel uit Breda, gelegd in een visgraatpatroon. Bianca: “De groene kleur geeft een unieke twist, perfect passend bij mijn stijl. Onverwacht had ik een doosje tegels over, en toen ontstond het idee om de grote wand achter de eethoek ook te betegelen met dezelfde tegeltjes. Een praktische overweging, aangezien een muur achter een eettafel niet altijd vlekkeloos blijft. Mijn motto is immers: het moet mooi en praktisch zijn. Dus besloot ik de overgebleven tegels van de keukenmuur tegen deze wand te plaatsen en te kijken hoe het zou staan.”

Van daaruit groeide het idee al snel verder. Bianca bestelde extra tegels en ging aan de slag. Het resultaat? Een prachtige en zeer praktische wand, gemakkelijk schoon te maken én een hit op Instagram! “Mijn vriend is altijd wel te spreken over mijn ideeën, aangezien ik ze uiteindelijk allemaal zelf uitvoer,” lacht Bianca. “Inmiddels is het een herkenbare muur geworden op Instagram, een vast onderdeel van mijn huis en mijn foto’s. Ik krijg er zoveel leuke reacties op!”

Op de tweede verdieping is er een aparte studeerkamer die even trendy en stijlvol is ingericht als de werkruimte beneden.

Slim en stijlvol

Ook voor de tweede en derde verdieping bedacht Bianca een indeling die net even anders is dan andere huizen. Ook hier heeft ze goed gekeken naar de beschikbare ruimtes en vooral naar wat het gezin nodig heeft. Op de tweede verdieping bevindt zich de ouderslaapkamer, een ruime studeerkamer en de badkamer. “Een slaapkamer is om in te slapen”, stelt Bianca eenvoudig. “Onze slaapkamer is heerlijk licht en sfeervol. Zonder kasten want daar heb ik een andere oplossing voor bedacht. We hebben als gezin een aparte ruimte waar gewassen wordt en alle kleding zich bevindt.”

Wassen, drogen en opruimen

Bianca heeft één ruimte ingericht waar zowel haar kleding, als van haar vriend en hun twee dochters een plek heeft gevonden. Het is meer dan alleen een kamer; het is een georganiseerde oase van orde te midden van het dagelijkse leven. Met op maat gemaakte kasten en rekken, zorgvuldig georganiseerd en gestyled, biedt deze ruimte niet alleen een plek om kleding op te bergen, maar ook een stijlvol plaatje. Elk kledingstuk heeft zijn eigen plaats, waardoor het vinden van de perfecte outfit een fluitje van een cent is.

Maar deze ruimte biedt meer dan alleen opbergruimte voor kleding. Hier bevinden zich ook de wasmachine en droger, naadloos geïntegreerd in het ontwerp. Deze slimme opstelling maakt het wassen en drogen van kleding een moeiteloze taak, waardoor kostbare tijd wordt bespaard. Bianca: “Ook in deze ruimte heb ik alle tegels zelf gelegd, net als in de badkamer. Ik ben echt heel blij met deze functionele ruimte, het werkt perfect!”

Badkamer: trendy totaalplaatje

Bianca paste ook het ontwerp van de badkamer aan met de daarnaast gelegen was- en kleedruimte. Zo creëerde zij ook voldoende ruimte voor een trendy ovaal ligbad, een royale douche en ruime wastafels. Dankzij de ramen bij het bad en de lichte tegels straalt de badkamer een heerlijke helderheid uit.

Ze nam ook het betegelen van deze ruimte op zich, een behoorlijke klus gezien het aantal tegels. De muren werden gestukt, één van de weinige klussen die deze klusjesmam niet zelf uitvoert, en vervolgens in een prachtige groene tint geverfd.

Droomzolder

De derde verdieping is het domein van de zeven- en tienjarige dames in huis. Stap binnen in een prachtig ingerichte zolder, omgetoverd tot een speelse en gezellige ruimte: een waar mini-appartement. Met aan weerszijden van de ruimte intieme slaapgedeeltes, gescheiden door charmante muurtjes voor privacy maar toch verbonden door een open indeling. In het midden staat een comfortabele bank, ideaal voor ontspannen lees- en loungemomenten en gezellig afspreken met vriendinnen. “Deze ruimte was natuurlijk ontzettend leuk om te ontwerpen en in te richten”, vertelt Bianca enthousiast. “Ook voor deze verdieping was het uitgangspunt dat het mooi en functioneel moet zijn. Fijne plekken om te slapen en even terug te trekken aan hun eigen bureau, maar vooral de ruimte benutten om te kunnen spelen. Ze hebben zo eigenlijk hun eigen huiskamer waar ze lekker kunnen hangen aan de ringen of kunnen chillen op de bank.”

Boven de open ruimte heb je zicht op de vliering erboven, bereikbaar via een charmante ladder en afgescheiden met een net waardoor je het vele licht behoudt en ook weer een leuke ‘chill-plek’ creëert. Hier, uit het zicht maar binnen handbereik, bevindt zich een schatkist vol speelgoed en vooral Playmobil, de favoriet van de meiden. Deze slimme opstelling houdt de kamers beneden netjes en opgeruimd, terwijl de meisjes hun speelgoed kunnen laten staan.

Wil je Bianca volgen? Ze deelt veel leuke klustips voor binnen én buiten op haar Instagram account klusjesmam

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.