Stek Woon & Lifestyle Magazine

Van schuur tot gastenverblijf: ons vakantiehuisje deel 2

In mijn vorige blog vertelde ik jullie dat mijn ouders ruim veertig jaar geleden een vakantiehuisje kochten in hartje Frankrijk, de Morvan. Enkele jaren geleden besloten we de oude bijbehorende schuur om te gaan bouwen tot gastenverblijf.

Verbouwen op afstand

De verbouwing had nogal wat voeten in de aarde. Het is lastig om deze op afstand te volgen. Gelukkig vonden we een Nederlandse aannemer bereid de klus te klaren. Dat communiceert een stuk makkelijker. Bovendien hield hij ons goed op de hoogte door wekelijks foto’s van de vorderingen te sturen.

Mooi gastenverblijf

We gebruikten dit 150 jaar oude huisje als schuur. Het was inmiddels erg vervallen, donker, vochtig en klam. Indien we er niets aan zouden doen, zou het langzaam vervallen tot een ruïne. Ik zag er echter de potentie in om er een mooi gastenverblijf van te maken. Een droom ontstond en werd werkelijkheid!

Het huisje ligt aan een rustig weggetje en is omringd door een boomgaard. Aan de achterzijde kijk je uit naar het dal en het dorp omdat het op een steile helling ligt.

Fijne badkamer

Een groot terras, een aangename badkamer en meer daglicht waren de belangrijkste voorwaarden. Dat betekende wel dat er flink gegraven moest worden. Ook de 60 cm dikke muren werden op enkele plekken doorbroken. Zo kwamen er aan de achterzijde twee grote openslaande deuren naar het terras. Wat een zee van licht en extra ruimte ontstond hierdoor al!

Wat ooit het kippen- en konijnenhok was, is nu omgetoverd tot een grote en mooie badkamer. Wat een luxe! De prachtige handgebakken keramiek tegels vond ik tijdens een reis op Bali. Ik wist al wat ik wilde en bij toeval kwam ik de perfecte tegels hier tegen! Het bleek eenvoudig om de tegels te verschepen vanuit een klein dorpje op Bali naar een klein dorpje in midden Frankrijk.

Authentieke materialen

Je ziet nog een stuk van de buitenmuur, ik wilde graag een deel van de mooie natuurstenen muur zichtbaar houden. Ze matchen mooi met het aquagroen van de tegels. De wastafel kocht ik bij Ikea en ik kleedde de badkamer aan met een oud Frans stoeltje en spiegel. Ik hou van de stijl om te mixen met oud en nieuw. Het hergebruik van authentieke materialen en respect voor datgene wat was, brengt een persoonlijke sfeer in huis.

Later meer, voor nu een hele fijne zomer en relax!!!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.