Stek Woon & Lifestyle Magazine

Remy Meijers licht ontwerp van benedenwoning toe

Interieurarchitect Remy Meijers staat bekend om zijn rustige interieurs. Zijn visie: als de basis goed is, creëer je met weinig een prachtige, serene uitstraling. Voor Stek Magazine koos hij vijf projecten waar hij trots op is. Allemaal totaal verschillend, maar duidelijk van zijn hand. Stijlvol en rustig. Remy licht ze toe. De eerste is een prachtige Rietveld bungalow in Baambrugge. De tweede is deze benedenwoning aan de singel.

Remy Meijers benedenwoning singel Remy Meijers licht ontwerp benedenwoning singel toe in Stek Magazine

 

“Trots dat het is gelukt om veel licht binnen te creëren en binnen te stappen in een oase van rust. Middenin de drukke stad.”

Benedenwoning aan de singel

Voor de inrichting van deze benedenwoning aan de singel kreeg interieurarchitect Remy Meijers de vrije hand. Met een aantal heldere ingrepen, zoals de opvallend ruime zithoek, zijn alle elementen in huis in balans. In harmonie. Door de keuken centraal in de ruimte te plaatsen, baden zowel de zithoek als het eetgedeelte in een zee van licht.

Remy Meijers ontwerp hoofdboard bed

Ontwerp Remy Meijers badkamer

De scheiding tussen het slaapgedeelte en de garderobe zijn zowel opbergruimte als hoofdbord. In het slaapgedeelte zijn er verlichting en nachtkastjes in verwerkt, aan de garderobekant is opbergruimte voor kleding en andere spulletjes. In de aangrenzende badkamer zorgen een tegelwand en spiegel voor een ruimtelijk effect. Verschillende materialen zoals eikenhout en natuursteen duiken op verschillende plaatsen in het lichte interieur op. Resultaat: een karakteristieke uitstraling.

Remy Meijers ontwerp serene uitstraling

Fotografie: René Gonkel

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.