Stek Woon & Lifestyle Magazine
Waarom een ronde eettafel zo mooi is | Stek Magazine

Waarom een ronde eettafel? 5 prachtige voorbeelden!

Vaak wordt er gekozen voor een vierkante eettafel omdat deze ook makkelijk tegen de muur geschoven kan worden. En dat kan handig zijn voor wat meer ruimte. Aan de andere staat een ronde tafel los in de ruimte en geeft dat nu juist een luchtige look. De ronde tafel is ook een enorme comeback aan het maken in het interieur. En laten we nu rond ook nog eens heel stijlvol vinden. Dus waarom een ronde eettafel? We zetten vijf prachtige voorbeelden op een rijtje. Wie gaat voor rond?

Ronde eetkamertafel | Stek Magazine

# 1 Ronde eettafel met ronde voet

Een fijn huis waar je je helemaal thuisvoelt heeft veel te maken met de kleuren die je kiest. Zachte wittinten met grijs combineren prachtig met bruintinten. Als roomdevider kozen we hier voor deze kartonnen kast. Bij deze eettafel zie je een mix van stoelen

Waarom een ronde eettafel zo mooi is | Stek Magazine

# 2 Stoer hout

Dit is een prachtig voorbeeld van een stoere ronde eettafel van robuust hout in de kleur wit. De eettafel combineert perfect met de open keuken. Door je accessoires met zorg te kiezen en kleuren op elkaar af te stemmen, zet je de sfeer van jouw keuken en eetkamer geheel naar eigen hand. Zwart, wit en groen zijn de ultieme ingrediënten voor een stoere en robuuste, maar toch tijdloze uitstraling. Combineer ze met verschillende houtsoorten en andere natuurlijke materialen zoals steen, planten en koper. Voor een keukenstyling die smaakt naar meer.

# 3 Dezelfde tafel in drie stijlen

Wat een beetje kleur en afwisseling van materialen al niet kan doen voor je eetkamer. Door te spelen met kleine dingen als accessoires, stoelen en lampen ontstaat steeds weer een ander effect. Drie keer dezelfde eettafel met drie keer andere stoelen en andere accessoires. Zo gaat jouw ronde eettafel nooit vervelen! Schuif aan voor een portie smaakvolle inspiratie

Van oud pakhuis naar prachtig woonhuis | Binnenkijken

# 4 Industrieel en stoer

Een ander gaaf voorbeeld waarom een ronde eettafel prachtig kan staan in deze binnenkijker Een betonnen vloer, strakke witte keuken en een geweldige stoere houten eettafel. Samen vormt het een modern industrieel geheel.

Van koetshuis naar familiehuis - Binnenkijker

# 5 Ronde eettafel vintage

Een ander mooi voorbeeld is in de binnenkijker bij Jetze en Anyke. Zij verbouwden een koetshuis tot een prachtig familiehuis. De tafel staat in de grote open woonkeuken. Het leuke aan deze tafel is, dat deze al jarenlang in de familie is. Met een aantal design stoelen erbij is deze vintage tafel weer helemaal van nu.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.