Stek Woon & Lifestyle Magazine
Ronde tafel | Stek Magazine

Een kamer is niet compleet zonder een mooie tafel

Tafels kun je nooit te veel in huis hebben. Een mooie grote tafel voor in de eetkamer, een paar kleinere tafeltjes bij de zithoek en eentje als nachtkastje naast je bed. Hoe je precies de beste keuze maakt? We geven je drie tips!

#1 Rond of rechthoekig

Allereerst is de beschikbare ruimte natuurlijk van belang. Zorg dat je er ook nog gemakkelijk omheen kan lopen. Twijfel je tussen rond en rechthoekig? Leg dan bijvoorbeeld kranten of karton op de vloer waar de tafel moet komen te staan en bekijk of je nog genoeg ruimte over hebt. Bedenk voordat je de keuze maakt voor een eettafel hoeveel mensen er dagelijks aan moeten kunnen zitten en waar je deze voor gaat gebruiken. Werk je er ook aan, dan is het handig als je niet altijd je laptop weg hoeft te zetten op het moment dat je met je gezin aan tafel gaat. Ga je geen nieuwe stoelen aanschaffen? Meet dan goed de zithoogte en eventuele leuningen op zodat het goed past en je niet te laag of te hoog zit. Ronde tafels staan prachtig en maken een ruimte luchtig. Bij een rechthoekige tafel heb je weer het voordeel dat je deze tegen een muur kan plaatsen om zo ruimte te besparen. Let bij het formaat ook goed op waar je eventuele hanglampen kunt bevestigen zodat deze wel goed boven je tafel kunnen hangen.

Ronde eetkamertafel | Stek Magazine

#2 Eén grote of drie kleintjes

Naast de eettafel is een tafel bij je zithoek niet alleen praktisch maar maakt het ook helemaal af. Volgens de nieuwste interieurtrend, gespot in Milaan, is de grote salontafel weer helemaal terug van weggeweest. Wij zijn nog steeds fan van meerdere kleine tafeltjes. Zo kan je af en toe ook even heerlijk veranderen of makkelijk een tafeltje verplaatsen. Kleine tafeltjes zijn overal leuk voor. Je kan ze gebruiken als nachtkastje, als plantentafeltje of als salontafel. Zet er je mooiste vaasjes en accessoires op en je hebt meteen sfeer in je woonkamer of slaapkamer.

#3 Tafel van mooie materialen

Vooral met materialen kun je jouw woonstijl weergeven. Heb je bijvoorbeeld een heel strakke witte keuken? Met een ronde tafel met een houten blad en zwart stalen onderstel geef je je interieur een stoer tintje. Heb je al een heel industrieel interieur met een betonlook vloer en stoere houten kasten? Dan kan een wit exemplaar voor balans zorgen. Is de ruimte wat kil? Ga dan voor hout om  voor de nodige warmte te zorgen. Kies voor wat kleinere tafeltjes voor verschillende groottes en een mix van materialen. Een mooie match is een zwart stalen tafeltje in combinatie met een boomstamtafel. Stoer en natuurlijk.

Kortom, kijk goed naar de beschikbare ruimte, waar je de tafel voor gaat gebruiken en last but not least: ga voor materialen die de sfeer geven die je nodig hebt in jouw interieur. Tijd om te gaan shoppen!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.