Stek Woon & Lifestyle Magazine
Robuuste eethoek | Stek Magazine

5 tips voor een robuuste eethoek

Een eethoek neemt aardig wat ruimte in en zorgt dan ook voor een bepaalde sfeer. Belangrijk dus om de aanschaf hiervan goed af te stemmen op je woonstijl. Houd jij van industrieel en stoer? Dan past een robuuste eethoek in jouw interieur. Hoe je deze stijl creëert? We geven je 5 tips.

#1 Tafel voor een robuuste eethoek

De basis van een robuuste eethoek vormt de tafel. Kies als je de ruimte hebt voor een wat groter formaat tafel en bijvoorbeeld in plaats van een breedte van 90 cm, een breed van 100 cm. Daarbij is de keuze voor het materiaal ook bepalend voor de uitstraling. Het tafelblad uitgevoerd in houten planken of een boomstamtafel geven direct een industrieel en stoer tintje mee. Ook de keuze voor het onderstel van de tafel is van belang. Denk hierbij aan een staal of staallook. Een gekruiste poot is populair. Ga in ieder geval voor een stevig onderstel en niet voor te smalle pootjes.

#2 Leren bekleding stoelen

Denk je aan industrieel, dan denk je aan leer. Dit materiaal past perfect in een stoere woonstijl. In een robuuste eethoek passen industriele eetkamerstoelen met leren bekleding dan ook heel goed. De combinatie van een houten tafelblad, staal ondersteel en leren stoelen geven elk interieur een instant stoere look. En ook leer kun je kiezen in verschillende kleuren en structuren. Fijn voordeel van leer is dat je het ook goed kunt onderhouden en schoonmaken. En dat is wel zo praktisch bij een eetkamer.

Industrieel interieur | Stek Magazine

#3 Formaat eetkamerstoelen

Naast de bekleding vormt ook het formaat van je eetkamerstoelen een belangrijk onderdeel van je eethoek. Je brengt er tenslotte heel wat uurtjes door. Eetkamerstoelen moeten dus naast mooi ook vooral heel comfortabel zijn. En voor een robuuste eethoek met een tafel van formaat passen ook eetkamerstoelen die stoer ogen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hetzelfde materiaal als het onderstel van de tafel. Om een wat grotere stoel toch ‘luchtig’ te laten ogen is een zogenaamd zwevend onderstel een goede keuze of wat rankere poten in bijvoorbeeld wel stoer staallook zwartmat. Leuningen dragen bij aan het comfort van eetkamerstoelen. Je kunt kiezen voor leuningen die van hetzelfde materiaal zijn als je bekleding zoals leer of juist voor hetzelfde materiaal als het onderstel van je stoelen. Ook hiervoor geldt dat het wat ruimtelijker oogt dan dichte leuningen.

Industriële lampen keuken | Stek Magazine

#4 Industriële lampen

Accessoires vormen ook een belangrijk onderdeel om jouw industriële woonstijl te benadrukken. Net als voor het formaat van je tafel en stoelen is hier de tip om niet voor te klein te gaan. Zo geven 2 industriële hanglampen een stoere uitstraling en past bijvoorbeeld het materiaal ijzer en een zwarte of grijze kleur heel goed bij een robuust houten tafel. Ga je toch voor een klein lampje? Hang ze dan in een flinke groep bij elkaar. Zo heb je toch het volume wat je nodig hebt!

#5 Accessoires

Elke ruimte in huis kleedt je aan met mooie accessoires. Heb je gekozen voor een bepaalde kleur eetkamerstoelen? Zorg dan dat deze kleur ook terugkomt in de rest van je interieur. Dan kan natuurlijk met woonaccessoires zoals een mooie vaas of kussens. Maar ook door een lichtere of juist donkerdere tint te kiezen op de muur dan de kleur van je stoelen. Denk ook eens aan een kunstwerk die de kleuren van je interieur in zich hebben. Door herhaling van bepaalde materialen en kleurtinten, zorg je dat jouw huis in balans is en de sfeer heeft die past bij jou.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.