Stek Woon & Lifestyle Magazine

Gebruik deze tips om de perfecte logeerkamer te creëren!

Als je beschikking hebt over een grotere woning, is het natuurlijk niet gek dat je hier optimaal gebruik van wilt maken. Zo kun je ervoor kiezen om een afgesloten kantoor te maken, of is een mancave misschien dé optie voor jou. Echter kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een logeerkamer, zodat je gemakkelijk vrienden en familie kunt opvangen die van ver moeten komen.

Perfecte logeerkamer inrichten tips

Maar het inrichten van een logeerkamer is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Iemand moet zich welkom voelen binnen de kamer, maar het moet ook weer niet te veel van het goede zijn. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor je verzameld. Zo kun je binnen mum van tijd genieten van de perfecte logeerkamer!

Zorg voor een complete hotelervaring

Als je aan de slag gaat met het opzetten van een mooie logeerkamer, is het belangrijk dat je genoeg tijd besteed aan de kwaliteit ervan. Als vrienden of familie blijven logeren wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat ze een comfortabele ervaring hebben. Daarom raden wij aan om goed te kijken naar alles wat je in de kamer plaatst en moet je hetgeen behandelen alsof je in een hotel verblijft. Zo weet je namelijk zeker dat jouw gasten er ook van kunnen genieten!

Perfecte logeerkamer inrichten tips

Daarnaast wil je ervoor zorgen dat de kamer in kwestie ook genoeg ruimte biedt voor privacy. Zorg ervoor dat men de kamer op slot kan doen, of dat je beschikking hebt over een andere optie om kenbaar te kunnen maken dat je niet zomaar naar binnen kunt. Denk hierbij aan een afdekking achter de deur of een hanger die je op de deurklink kunt plaatsen. 

Tevens wil je ook genoeg tijd besteden aan het bekleden van de ramen. Denk hierbij aan mooie gordijnen of een jaloezie die bij het interieur past. Zo creëer je niet alleen een prachtig geheel, maar maak je de kamer echt af!

Een gezellig interieur is een mooi interieur

Men moet zich natuurlijk ook thuisvoelen in een logeerkamer, dus het is niet meer dan logisch dat je deze gezellig gaat invullen. Hierbij is de keuze voor kleur en materiaalgebruik erg belangrijk, aangezien jouw kamer hierdoor valt of staat.

Als het aankomt op kleur, raden wij altijd aan om aan warme en aarde tinten te denken. Zo kan een zachte bruinoranje tint voor een warm beeld zorgen, terwijl het ook enorm trendy is. Natuurlijk kun je dit ook combineren met koudere tinten als blauw, of het altijd neutrale wit. Echter zouden we een grotere hoeveelheid zwart wel afraden, aangezien dit flink aan populairiteit heeft verloren.

Perfecte logeerkamer inrichten tips

En als het aankomt op materialen, ligt ook hier de focus veel meer op de natuur. Denk hierbij aan hout met natuurlijke vormen of steen met alle scheuren en groeven intact. Hierdoor haal je het buitenleven naar binnen én creëer je een ruimte die veel interessanter oogt.

De juiste verlichting maakt de ervaring compleet

Als laatste is het ontzettend belangrijk om aan de slag te gaan met LED verlichting. Dit type verlichting gaat namelijk veel langer mee vergeleken halogeen én is in verbruik veel goedkoper. Het is immers altijd fijn om te weten dat jouw gasten de elektriciteitsrekening niet naar de maan laten schieten. 

Voor het plafond kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van inbouwspots. Deze spots zijn in de meeste gevallen erg ondiep en gaan voor een ontzettend lange tijd mee, waardoor je niet zo snel met kapotte lampen komt te zitten. Uiteraard zijn deze spots terug te vinden in tal van vormen, maten en kleuren. Hierdoor kun je jouw spot gemakkelijk op laten gaan in de rest van het interieur.

Perfecte logeerkamer inrichten tips

Daarnaast is het ook goed om te weten dat je ook voor slimme verlichting kunt kiezen. Dit is een duurdere optie vergeleken standaard LED verlichting, maar je krijgt hier veel voor terug. Denk hierbij aan een uitgebreid kleurenpalet met meer dan 16 miljoen opties, geautomatiseerde verlichting en bediening op afstand. En hoewel je jouw gasten niet zomaar op de app kunt zetten, zijn er genoeg accessoires die je kunt gebruiken zodat men aan de slag kan met de lampen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.