Stek Woon & Lifestyle Magazine
nieuw interieur

Een nieuw interieur inrichten doe je zo

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een nieuw interieur te kiezen. Het kan zijn dat je nog geen meubels hebt en voor het eerst een huis gaat inrichten. Of je gaat samenwonen en moet van 2 woonstijlen een geheel zien te maken. Het kan ook zijn dat je interieursmaak in de loop der jaren veranderd is. Kortom, een flinke uitdaging! We geven je 3 verschillende manieren om tot een nieuw interieur te komen.

#1 Woonstijl nieuw interieur

Om een nieuw interieur in te richten kan je 3 verschillende manieren kiezen om tot een mooi geheel te komen. Als eerste lichten we toe hoe je met je voorkeur voor een woonstijl keuzes kan maken. Zet eens 3 woonstijlen op een rijtje die je mooi vindt. Denk hierbij aan woonstijlen die niet te dicht bij elkaar liggen. Zoals bijvoorbeeld: kleurrijk, minimalistisch en landelijk. Zoek hier inspiratie voor uit op Pinterest en of in woonbladen. Kijk naar banken, tv meubels en kasten. Zo zie je al snel wat je aanspreekt en welke meubels hier goed bij passen. Maar ga ook vooral interieurwinkels bezoeken met een groot aanbod van verschillende stijlen. Een tip die je we je willen meegeven is woonsquare.nl Je vindt daar namelijk niet alleen heel veel inspiratie maar zij bieden ook complete interieurs aan in diverse stijlen. Dat is natuurlijk wel een heel makkelijke start van een nieuw interieur!

#2 Kleuren kiezen

Een ander goed uitgangspunt voor een nieuw interieur is om kleuren uit te kiezen. Je kan die daarna ook naast je favoriete woonstijl leggen. Om nieuwe kleuren te kiezen begin je met 6 tot maximaal 12 kleuren die goed bij elkaar passen. Als eerste raden we aan om je wittinten uit te kiezen. Deze kun je als basis nemen voor je plinten en plafond of eventueel de muren, afhankelijk van je woonstijl. Maar neem ook je meubels en je vloer mee in je kleurenpallet voor een nieuw interieur plan. Kies daarna 3 ton-sur-tontinten uit. Neem bijvoorbeeld de trendkleur paars die je in tinten van licht tot donker uitkiest maar wel in dezelfde tonen. Tip: bij elke bouwmarkt of verfspeciaalzaak vind je kleurenstalen met tinten die van licht tot donker gaan en bij elkaar passen. Als laatste kies je 2 of 3 contrastkleuren uit. Zoals een afwijkend kleur stoeltje of leuke woonaccessoires. Zorg wel dat je contrast kleur een keertje terugkomt in je interieur. Zo wordt het een prachtig geheel.

#3 Materialen interieur

Materialen vormen een belangrijke sfeermaker in een nieuw interieur. Je kan hierbij denken aan de keuze voor duurzame materialen. Ook de structuur van materialen draagt bij aan de look die je wil creëren. Zo passen gladde materialen die volledig afgewerkt zijn meer in een modern interieur en kasten, tv meubels en tafels van hout weer meer in een landelijk interieur.

Reageer