Stek Woon & Lifestyle Magazine

Comfortabele poef en zachte velvet bank

4x tips voor het stijlen van jouw velvet bank

Een nieuw meubelstuk in huis is altijd een feestje, helemaal als het om een nieuwe bank gaat. Een bank is een belangrijk en opvallend item in ons interieur, die voor een groot gedeelte de sfeer bepaald. Dit item is een plek om je terug te trekken en heerlijk te cocoonen met de familie. In deze blog gaan wij het hebben over het stijlen van de velvet bank. 

Heb jij een gloednieuwe velvet bank aangeschaft, maar weet je niet zo goed hoe je deze moet stijlen? Een zachte velvet bank is van zichzelf al een statement item, daarom kun jij met een paar kleine aanpassing al een groot verschil maken. 

Velvet bank stijlen | Stek Magazine

Creëer een persoonlijke sfeer door sierkussens toe te voegen

Sierkussens zijn een voor de hand liggende optie, deze zijn vaak op elke bank wel terug te vinden maar het effect wordt vaak onderschat. Een sierkussen kiezen is heel persoonlijk. Dit is juist ook het leuke ervan, hiermee kun jij een persoonlijke touch geven aan je interieur. Ga voor een mooie contrasterende kleur of hou het juist neutraal door voor ton-sur-ton te kiezen, de keus is geheel aan jou. Naast dat een kussen kleur kan geven aan je interieur, bieden ze natuurlijk ook comfort.

Om de bank niet te rommelig laten ogen, kun je de sierkussens groeperen. Dit zorgt voor een rustige en nette uitstraling en creëer je een leuk plekje op de velvet bank. Je kunt bij de kussens kiezen voor verschillende afmetingen, kleuren en printjes voor een mooi samenhangend geheel. 

Velvet bank stijlen | Stek Magazine

Een comfortabele poef om heerlijk te relaxen

Wanneer jij een nieuwe bank hebt aangeschaft is een comfortabele poef een goede aanvulling. Een poef kan zowel decoratief als praktisch gebruikt worden. Een poef is oorspronkelijk gemaakt als voetenbankje bij de bank, comfortabel relaxen na een lange dag.

Daarnaast is de poef ook goed te gebruiken als salontafel of bijzettafel. Zet er een mooi dienblad op zodat jij je accessoires en drankjes erop kwijt kunt. De vorm en materiaal van de poef kun je kiezen op basis van je bank of de rest van het interieur. 

Het leuke aan poefs is dat deze vaak bijpassend zijn bij je bank. Dus heb jij een mooie velvet bank in de kleur okergeel, ga dan voor een bijpassende comfortabele poef in dezelfde kleur. Zo krijg jij een geheel in huis. 

Velvet bank stijlen | Stek Magazine

Breng warmte aan door een plaid toe te voegen

Een mooi plaid mag eigenlijk niet ontbreken op je bank. De bank is vaak een groot oppervlakte waardoor deze zonder decoratie erg ‘leeg’ kan aanvoelen. Een plaid is hiervoor de perfecte oplossing. Drapeer deze nonchalant deels over de leuning en de zitting en maak het af met mooie sierkussens. 

Ga voor een plaid die goed past bij je bank of je sierkussens. Op deze manier kun jij een mooi en rustig geheel creëren. Wanneer jij voor té veel kleuren gaat, kan het plaid in combinatie met sierkussens rommelig ogen. 

Velvet bank stijlen | Stek Magazine

Een vloerkleed maakt het af! 

Als we aan een bank denken, denken we al snel aan een lekker zacht vloerkleed op de grond. Een vloerkleed zorgt direct voor een warm en huiselijk gevoel. Daarnaast maakt het de bank een stuk minder kaal. Naast dat een vloerkleed erg mooi staat bij de bank, heeft deze ook nog een praktisch aspect. Je hebt met een vloerkleed namelijk altijd warme voetjes. 

Bank stijlen met kussens en plaids

Een bank, verschillende stijlen

Een bank is een groot meubelstuk waar je een aantal jaren van wilt genieten. Maar toch kun je verschillende stijlen en sferen creëren met één bank. Met een ander behangetje aan de muur en verschillende accessoires kun jij verschillen stijlen creëren. Mocht je dus iets anders willen in huis, kan dit al door een kleine aanpassing, in plaats van een nieuwe bank aanschaffen. Lees hier meer tips hoe jij je bank op verschillende manieren kunt stijlen. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.