Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken bij Kees en Esther: Van oud pakhuis naar prachtig woonhuis

Binnenkijken: Van oud pakhuis naar prachtig woonhuis

Kees (28) en Esther (33) wonen samen in Haarlem. Ze waren bewust op zoek naar een bouwval om hier hun droomhuis van te maken. Een uitdagende klus met als resultaat een prachtig woonhuis. Kijk maar mee!

Hulptroepen

Kees werkt bij een bank en Esther is office manager en verkoopstyliste bij een makelaar. Daarnaast heeft ze haar eigen website en blogt over van alles en nog wat. Esther wil leren over alles wat met interieur te maken heeft en volgt daarom een avondopleiding tot interieurontwerper bij de Nia Academie in Amsterdam. En dan ook nog tijd hebben voor zo’n grote verbouwing. “De vader van mijn vriend heeft een eigen bouwbedrijf,” vertelt ze. “En mijn vader is electriciën, dus we hadden alle hulptroepen in huis om zo’n grote klus aan te gaan. En al ervaring met onze vorige woning. Ik kom zelf uit Leeuwarden en Kees wilde graag naar Amsterdam. We zijn toen in de Baarsjes terechtgekomen en hebben daar ook van een woning in zeer slechte staat een paleisje gemaakt. Eenmaal opgeknapt konden we het huis goed verkopen. En zo werd het tijd voor een nieuw project. Wij zijn toen op zoek gegaan in Haarlem omdat daar meer opknapwoningen beschikbaar zijn en omdat we wat meer vierkante meters wilden.”

Van oud pakhuis naar prachtig woonhuis | Stek Magazine | Binnenkijken

Van oud pakhuis naar prachtig woonhuis | Stek Magazine | Binnenkijken

Prachtig woonhuis in oud pakhuis

Kees en Esther gingen opnieuw op zoek naar een bouwval. “Heel bewust.” Ze vonden een vervallen pakhuis middenin de binnenstad van Haarlem. Beneden was de garage en daarboven nog twee verdiepingen. Esther: “Toen ik binnenkwam dacht ik meteen: daar moet het kookeiland komen! Ik wist precies welke muren moesten blijven staan en welke niet. In ieder geval moest alles helemaal anders. De bewoners in de straat begrepen in eerste instantie niet wat wij in het pand zagen. Tijdens de gehele verbouwing was de garage dichtgetimmerd omdat de vergunning voor een glazen pui een tijdje op zich liet wachten. Van buiten kon je dus niet zien dat wij er een woonruimte van maakten. Toen uiteindelijk de glazen pui erin kwam en ze het resultaat zagen, waren ze super verrast. Wij zagen het vanaf dag één al helemaal voor ons dus super leuk om dan uiteindelijk die leuke reacties te krijgen.”

Binnenkijken bij Kees en Esther | Stek Magazine

Van oud pakhuis naar prachtig woonhuis | Binnenkijken

Prachtig woonhuis in een oud pakhuis | Binnenkijken

Eigen trend

In hun vorige woning in Amsterdam had het stel een Scandinavische stijl met veel zwart en wit. “Voor de verbouwing van deze woning heb ik eerst een moodboard gemaakt met alle materialen, kleuren en alle ideeën,” vertelt Esther. “Ik heb voor iets meer kleur en veel hout gekozen. Met hier en daar wat Oosterse accenten, maar ook ietsje industrieel. Ik houd van een mix van verschillende stijlen. Ik trek me niet veel aan van de interieurtrends, maar volg mijn eigen gevoel en ideeën. Ik vind het wel heel leuk om per seizoen mijn interieur wat aan te passen. Net even anders.” Een grote miskoop? Die herinnert zij zich eigenlijk niet. “Ik heb nog niets gekocht waarvan ik later spijt kreeg. Maar wie weet, we zijn er nog niet. De bovenverdieping moet nog gedaan worden en de tuin. Ook daarvan weet ik al precies hoe dat eruit moet zien!”

Binnenkijken bij Kees en Esther | Stek Magazine

Van oud pakhuis naar prachtig woonhuis | Binnenkijken

Binnenkijken bij Kees en Esther | Stek Magazine

Stijlvol

Het wordt vast net zo stijlvol als de rest van het huis. We blijven Esther volgen! Vind je het ook leuk om op de hoogte te blijven? Neem dan een kijkje op haar blog.

Van oud pakhuis naar prachtig woonhuis | Binnenkijken

Ik heb voor de verbouwing een compleet moodboard gemaakt met alle materialen, kleuren en ideeën.

Binnenkijken bij Kees en Esther: Van oud pakhuis naar prachtig woonhuis

Binnenkijken bij Kees en Esther: Van oud pakhuis naar prachtig woonhuis

Wil je Esther volgen? Neem dan een kijkje op haar Instagram account: wonenbyes

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.