Stek Woon & Lifestyle Magazine

Nieuwe voordeur kopen: hier moet je op letten

Alhoewel we voornamelijk bezig zijn met ons interieur is het ook fijn als je huis er van buiten mooi uitziet. Een nieuwe laag verf in een heel andere kleur of je gevel laten stuken kunnen je huis een totaal andere aanblik geven. Natuurlijk moet je hierbij wel rekening houden met wat je wel en niet mag veranderen. Bij een (gemeentelijk) monument zijn hier zeker beperkingen voor maar aan de andere kant kun je hier ook vaak in aanmerking komen voor een mooie subsidie wanneer je het pand weer hersteld in z’n oude staat. Je kan met 1 aankoop je huis al een heel andere aanblik geven. Een nieuwe voordeur kopen zorgt voor een mooi visitekaartje van jouw woning. We geven je 3 tips waar je op moet letten!

Nieuwe voordeur kopen | Stek Magazine

Veiligheid voordeur

Welke stijl voordeur je ook kiest, 1 van de belangrijkste aspecten bij een nieuwe voordeur kopen is natuurlijk de veiligheid. Je hebt hiervoor diverse soorten. Zoals oplegsloten, insteeksloten, pensloten en cilindersloten Een goede beveiliging van je huis begint bij een goed slot op de voordeur. Kies een slot van een erkend keurmerk zodat je goed bestand bent tegen inbraak. Vaak is het verstandig om naast een hoofdslot ook te kiezen voor een zogenaamd bijslot. Dit geeft extra inbraakbeveiliging. Houd bij de keuze van de stijl en het materiaal van je nieuwe voordeur rekening met de mogelijkheden tot een goede beveiliging.

Stijlen voordeur

Een nieuwe voordeur kopen geeft je de mogelijkheid om de stijl van je huis aan te passen. Vaak zijn nieuwbouwwoningen voorzien van een standaard voordeur. Wanneer je deze vervangt, geeft het je huis meteen een mooiere aanblik. Let hierbij goed op de materialen die zijn gebruikt aan de buitenkant zoals de kozijnen. Ga je je huis een complete make-over geven? Kies dan dezelfde kleur voordeur als je kozijnen. Klassieke houten voordeuren geven een luxe uitstraling. Ook als je een heel moderne woning hebt kan hout juist een mooi contrast vormen. Wil je een gedateerde woning juist een wat moderne look geven? Dan zijn deuren in bijvoorbeeld aluminium een mooie keuze. Ook deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Nieuwe voordeur kopen | Hal inrichten | Huis met duizend ramen | Stek Magazine

Materiaalkeuze voordeuren

Ook de keuze voor het materiaal is belangrijk bij een nieuwe voordeur kopen. Niet alleen belangrijk voor de mogelijkheden tot goede beveiliging en voor de uitstraling van je woning, maar ook voor het onderhoud. Hout is mooi en robuust maar vergt natuurlijk wel regelmatig onderhoud. Meestal gaat een goede kwalitatieve verflaag voor deuren en kozijnen aan de buitenkant gemiddeld 7 jaar mee. Houd bij de kleurkeuze van je nieuwe voordeur ook rekening met de zon. Een huis waarbij de voorkant gedurende de dag het grootste gedeelte in de volle zon staat, zal sneller verkleuren en regelmatig onderhoud nodig hebben. Metaal of kunststof is een onderhoudsvriendelijke keuze. Ook in deze materialen zit een groot verschil. Voor een mooie uitstraling is een investering in een nieuwe voordeur zeker de moeite waard. Tenslotte is het jouw visitekaartje.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.