Stek Woon & Lifestyle Magazine

Houten openslaande garagedeuren zijn stijlvol en praktisch voor jouw huis

Ben je op zoek naar een nieuwe garagedeur dan zijn er verschillende keuzes die je kan maken. Zowel voor het type garagedeur als het materiaal zijn er verschillende keuzes te maken. Vaak zijn de eisen van garagehouders op zoek naar een stijlvolle en praktische garagedeur. Nou zijn openslaande garagedeuren de oplossing als je een praktische deur wilt en is hout een materiaal dat stijlvol is. Dit betekent dat houten openslaande garagedeuren misschien wel precies wat je zoekt! Spoiler alert: je gaat verliefd worden op deze deuren!

Waarom hout een perfecte keuze is

Hout is een tijdloos materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de bouw vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en natuurlijke schoonheid. Het voordeel van houten openslaande garagedeuren, is dat ze toe te passen zijn in verschillende stijlen. Je kan namelijk het ontwerp volledig aanpassen. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar, elk met hun eigen unieke textuur en korrelpatroon. Van glad en verfijnd tot ruw en robuust. Kies ook zelf de juiste kleur, zo sluit de deur precies aan bij jouw woning en bij je tuin. 

Ga je voor een authentieke en uitnodigende uitstraling? Of kies je liever voor een rustieke, landelijke stijl? Houten deuren passen bij vrijwel elke architectuur.

Openslaande garagedeuren – ideaal voor gebruiksgemak

Nu we het hebben gehad over de stijl of uitstraling, is er nog een belangrijk aspect voor het uitzoeken van de juiste garagedeur. Namelijk is de deur gebruiksvriendelijk? Openslaande garagedeuren bieden praktische voordelen. Openslaande garagedeuren zijn ook zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt ze gemakkelijk openen en sluiten, zelfs als je je handen vol hebt met boodschappen of tuingereedschap. En omdat ze in twee delen openen, kun je ervoor kiezen om slechts één deur te openen voor voetgangers of wanneer je alleen een fiets naar buiten wilt halen. Handig toch?

In tegenstelling tot traditionele overhead deuren, nemen openslaande deuren geen waardevolle ruimte in beslag aan het plafond van je garage. Dit betekent dat je meer opbergruimte hebt voor je gereedschap, fietsen of andere spullen die je in de garage wilt bewaren.

Zijn deze deuren duurzaam en onderhoudsvrij?

Wanneer je kiest voor een garagedeur wil je wel dat de deur lang mee gaat en bestand is tegen het Nederlandse weer. Het juiste hout is van dusdanig hoge kwaliteit dat het een soort materiaal is dat lang meegaat. Met het juiste onderhoud kan hout decennialang schitteren.

En over onderhoud gesproken, het is belangrijk om je houten garagedeuren regelmatig schoon te maken en te behandelen om ze in topconditie te houden. Dit kan zo simpel zijn als het afnemen met een vochtige doek en het af en toe aanbrengen van een beschermende afwerking. Een beetje liefde en aandacht geven aan je garagedeur zorgt voor behoud van de schoonheid en integriteit van je deuren.

Zorg voor een goed beveiligde garage

Een garage kan aardig wat kostbare spullen bevatten, denk aan een e-bike of duur gereedschap. Een garagedeur met goede beveiligingskenmerken is dus zeer wenselijk. Kies dus voor houten openslaande garagedeuren die zijn uitgerust met stevige scharnieren en sloten om ongewenste toegang te voorkomen. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.