Stek Woon & Lifestyle Magazine
voordelen van kunststof kozijnen

Stijlvol en functioneel: Steeds meer openslaande garagedeuren in het straatbeeld

Wanneer je door de wijk wandelt, is de kans groot dat je steeds vaker openslaande garagedeuren tegenkomt. In Nederland worden oude kanteldeuren in hoog tempo vervangen door deze stijlvolle en functionele alternatieven. En dit gebeurt niet zonder reden. Openslaande deuren bieden talloze voordelen ten opzichte van de onhandige metalen kanteldeuren. In dit artikel zullen we deze voordelen één voor één belichten.

Garagedeur in stijl van huis

Van gebrek aan isolatie naar Top-isolatie

Waar het in garages met een kanteldeur binnen vaak net zo koud is als buiten, ben je met openslaande garagedeuren verzekerd van een garage met een aangename temperatuur. Het metaal van de kanteldeur geleidt de kou vrijwel één op één naar binnen. Openslaande garagedeuren daarentegen zijn vaak top geïsoleerd. Dit doordat de deurpanelen voorzien zijn van isolatiemateriaal en je kunt kiezen voor een geïsoleerd kozijn. Wanneer je de openslaande garagedeuren laat plaatsen door vakmensen zullen deze er altijd voor zorgen dat er geen kieren ontstaan tussen het kozijn en de muren.

Openslaande garagedeuren in verschillende stijlen

Van onhandig tillen naar probleemloos gebruik

De metalen kanteldeuren moeten in één geheel naar boven toe geopend worden. Dit gaat vaak gepaard met veel herrie en zwaar tillen. Erg onhandig in het dagelijks gebruik en ook onmogelijk voor jonge kinderen om zelfstandig gebruik te maken van deze deur. Openslaande garagedeuren daarentegen combineren het gemak van een garagedeur met loopdeur in één. Voor het snel betreden en verlaten van de garagedeur hoef je slechts een deurpaneel te openen. Ook met fiets in de hand biedt deze opening al voldoende ruimte om binnen en buiten te geraken. Erg gemakkelijk wanneer je naar schoolgaande kinderen hebt, of wanneer je garage als ‘achterom’ voor je woning gebruikt wordt.

Tuin opknappen | Stek Magazine

Van matige inbraakbeveiliging naar maximale bescherming.

Een kanteldeur is in vergelijking met openslaande garagedeuren vele malen gevoeliger voor inbraak. Bij een kanteldeur hebben inbrekers slechts enkele seconden nodig om binnen te geraken. Openslaande garagedeuren kunnen daarentegen worden voorzien van een extra veilige drie- of vijfspuntssluiting.

Different doors openslaande garagedeuren in verschillende stijlen

Saaie uitstraling naar een garagedeur volgens jouw wensen

Waar metalen kanteldeuren er veelal hetzelfde uitzien en je enkel en alleen de kleur kunt kiezen, bestaan er voor openslaande garagedeuren veel meer design mogelijkheden. Ga voor een openslaande garagedeur met een horizontale of verticale profilering, of kies voor de toevoeging van één of meerdere raampjes. Jij bent zelf de baas over de uitstraling die jij wenst, of dit nou modern of klassiek dient te zijn.

Kortom, er zijn meerdere redenen waarom Nederlanders er massaal voor kiezen om langzaamaan hun oude kanteldeur te vervangen voor openslaande garagedeuren. Je profiteert namelijk van vele voordelen die zowel van invloed zijn op de isolatie, het gebruiksgemak, de inbraakbeveiliging en de uitstraling van je woning.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.