Stek Woon & Lifestyle Magazine
Interieurinspiratie herfst | Stek Magazine

Wat is een woonverzekering?

Ga je binnenkort verhuizen of verbouwen? Dan denk je vast aan heel veel praktische zaken. Zoals het zoeken naar een betrouwbare aannemer, het afsluiten van een (nieuwe) hypotheek of een manier om al je spullen goed te verhuizen. Vergeet in dit lijstje niet om een goede woonverzekering af te sluiten. Wat zo’n verzekering inhoudt zetten we voor je op een rijtje.

Woonverzekering voor woonaccessoires

Wat valt onder een woonverzekering?

Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen die je kunt kiezen voor je huis. Het makkelijkste is om een woonverzekering af te sluiten. Hiermee heb je namelijk een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Voor een klein bedrag vul je deze vaak aan met een aansprakelijkheidsverzekering. Een opstalverzekering wordt bij verzekeringsmaatschappijen ook wel ‘woonhuisverzekering’ genoemd. Het vergoedt de meest voorkomende schade aan je woning zelf. Denk hierbij aan storm, blikseminslag, brand en waterschade. Handig om te weten is dat ook een tuinhuisje of schuur meeverzekerd zijn in deze woonverzekering. Ben je van plan om een aanbouw te realiseren of bijvoorbeeld een garage te bouwen? Check dan even goed de hoogte van de dekking van jouw verzekering. Mogelijk heb je bij de aankoop van jouw huis alles goed verzekerd maar als je investeert in een uitbouw of in een tuinhuisje, is het slim om te zorgen dat deze ook voor de juiste waarde gedekt zijn.

Van koetshuis naar familiehuis: Binnenkijken bij Anyke

Je favoriete woonaccessoires

Als interieurliefhebber ga je vast regelmatig lekker (online) woonshoppen. De één kan niet genoeg nieuwe trendy kussens hebben en de ander heeft een ’tik’ voor vloerkleden. Tenslotte is niets leuker dan lekker schuiven in huis en je woning regelmatig veranderen. Dan heb je ongemerkt een behoorlijk aantal woonaccessoires verzameld. Een mooie design salontafel, de perfecte hanglamp boven je eettafel, die prachtige klok en noem maar op. Vaak heb je een leuke mix van design en ‘koopjes’ maar tel alles maar eens bij elkaar op. Dan kom je toch op een heel groot bedrag uit. Goed nieuws want ook woonaccessoires vallen onder je inboedelverzekering bij je woonverzekering. Maar ook kleding en bijvoorbeeld een televisie. Allemaal fijne dingen in huis die je graag zo snel mogelijk wil vervangen als ze onverhoopt gestolen worden of wanneer er schade aan ontstaat. Net als bij een opstalverzekering is het verstandig om regelmatig de hoogte van het verzekerde bedrag te controleren. Zo in de loop der jaren heb je misschien meer besteed en duurdere aankopen gedaan dan toen je net verhuisde.

Plezierig wonen

Eén van de belangrijkste dingen is dat je plezierig woont. Een fijn huis, een buitenruimte en een goede sfeer. En dat wil je natuurlijk graag zo houden. Je hebt al alles kunnen lezen over de inhoud van een woonverzekering. Deze kun je vaak aanvullen met een aansprakelijkheidsverzekering. Is dat echt nodig? Om dat te bepalen is het slim om even precies te lezen wat het inhoudt. Wist je bijvoorbeeld dat ook een huisdier meeverzekerd is bij een aansprakelijkheidsverzekering? Dat is misschien geen overbodige luxe als jouw speelse pup een mooie tas van jouw bezoeker als kluif behandeld heeft… Of als je tienerzoon een glaasje fris laat vallen op het toetsenbord van een klasgenootje als ze samen huiswerk maken… Allemaal kleine dingetjes die zo maar eens kunnen gebeuren maar wel zorgen voor een aanzienlijk bedrag aan schade. En dat geld kun je natuurlijk veel leuker besteden aan bijvoorbeeld nog een nieuw trendy kussentje of nog een geweldig vloerkleed!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.