Stek Woon & Lifestyle Magazine
Welke kleur in het interieur? Begin met een perfect kleurenpalet!

Kleuren woonkamer kiezen? Begin met een kleurenpalet!

Het is tijd om kleur te bekennen. Hoe moet je kleuren woonkamer kiezen? Stek Styliste Baukje Snieder legt het ons uit zodat jij meteen aan de slag kan. Wil je nog meer tips lezen, inclusief een handige plattegrond? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt een GRATIS interieur werkboekje.

Kleuren woonkamer

Baukje: “Begin met het maken van een kaart en kies zes tot maximaal 12 kleuren uit die bij elkaar passen. Start altijd met wit in je kleurenpalet. Er zijn veel tinten wit dus maak daarin een keuze. Dit kan de basis zijn voor je plafond en eventueel een muur of plinten. Neem vervolgens alle kleuren mee die je wil behouden zoals bijvoorbeeld de kleur van de vloer of die van de bank en dat leuke stoeltje dat absoluut moet blijven staan. Kies vervolgens voor drie basis ton-sur-tontinten van bijvoorbeeld lichtgroen naar donkergroen. Ton-Sur-Ton tinten zijn kleuren met dezelfde kleurtoon en een andere hoeveelheid wit. Deze kleurcombinatie is ideaal om subtiele nuances te leggen in je interieur. Toon-op-toon tinten kan je in de bouwmarkt terugvinden door gebruik te maken van de kleurenstalen van diverse verfmerken. Hierop staat steeds één basiskleur met verschillende gradaties wit. Als laatste kies je daar twee tot drie contrastkleuren bij die sfeer brengen.

Kleuren woonkamer kiezen? Begin met een perfect kleurenpalet! | Stek Magazine

Met een neutraal interieur voeg je eenvoudig accessoires toe waardoor je meteen een heel andere look hebt. Wat isjouw favoriet? Trendy groen, vrolijk en warm okergeel oflieflijk pastel?

Kleuren woonkamer kiezen? Begin met een perfect kleurenpalet! | Stek Magazine

Kleuren woonkamer kiezen? Begin met een perfect kleurenpalet! | Stek Magazine

In dit voorbeeld is de basis wit, zwart en grijs en zijn de sfeerkleuren verschillende groentinten in combinatie met hout en goud, accenten met okergeel, zwart en goud en pastelkleuren met roze accenten. Zo kun je met een goede basis eenvoudig mooie kleurcombinaties maken en je interieur een boost geven. Het grote voordeel van het in kaart brengen van een kleurenpalet is dat je niet in de verleiding komt om toch een accessoire te kopen dat eigenlijk niet in je palet past. Zo kun je heel gericht de juiste kleurkeuzes maken.”

Kleuren interieur kiezen | Stek Magazine | Kleur in de badkamer

Hier zie je hoe groen, blauw of geel een heel andere look geven aan deze badkamer.

Baukje volgde de studie Vormgeving productpresentatie aan het Friesland College in Leeuwarden. Ze is dagelijks bezig met de nieuwste trends op woongebied en vindt niets leuker dan anderen te inspireren met haar kennis. Benieuwd naar alle tips van onze 4 Stek Stylistes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis booklet vol inspiratie en tips.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover