Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken bij Baukje | Stek Magazine | Interieur woonkamer

Kleuren kiezen: Volg deze tips!

Het is tijd om kleur te bekennen. Hoe moet je kleuren kiezen voor je interieur? Stek Styliste Baukje Snieder legt het ons uit zodat jij meteen aan de slag kan. Wil je nog meer tips over interieurkleuren, inclusief een handige plattegrond? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief zodat je GRATIS ons interieur werkboekje ontvangt.

Kleuren kiezen woonkamer

Baukje: “Kleuren kiezen begint met het maken van een kleurkaart. Kies zes tot maximaal 12 kleuren uit die bij elkaar passen. Start altijd met wit in je kleurenpalet. Omdat er veel tinten wit zijn maak je daarin een keuze. Dit kan de basis zijn voor je plafond en eventueel een muur of plinten. Neem vervolgens alle kleuren mee die je wil behouden zoals bijvoorbeeld de kleur van de vloer. Of die van de bank en dat leuke stoeltje omdat die absoluut moet blijven staan.

Ton-Sur-Ton tinten in huis

De volgende stap in kleuren kiezen zijn 3 basis ton-sur-tontinten van bijvoorbeeld lichtgroen naar donkergroen. Ton-Sur-Ton tinten zijn kleuren met dezelfde kleurtoon en een andere hoeveelheid wit. Deze kleurcombinatie is ideaal om subtiele nuances te leggen in je interieur. Toon-op-toon tinten kan je in de bouwmarkt terugvinden door gebruik te maken van de kleurenstalen van diverse verfmerken. Hierop staat steeds één basiskleur met verschillende gradaties wit. Als laatste kies je daar twee tot drie contrastkleuren bij die sfeer brengen.

Kleuren kiezen woonkamer? Begin met een perfect kleurenpalet! | Stek Magazine

Met een neutraal interieur voeg je eenvoudig accessoires toe waardoor je meteen een heel andere look hebt. Kleuren kiezen: Ga je voor trendy groen, vrolijk en warm okergeel oflieflijk pastel?

Kleuren kiezen woonkamer? Begin met een perfect kleurenpalet! | Stek Magazine
Woonkamer inrichten? Begin met een kleurkaart! | Stek Magazine

In dit voorbeeld is de basis wit, zwart en grijs en zijn de sfeerkleuren verschillende groentinten in combinatie met hout en goud, accenten met okergeel, zwart en goud en pastelkleuren met roze accenten. Zo kun je met een goede basis eenvoudig mooie kleurcombinaties maken en je interieur een boost geven. Het grote voordeel van het in kaart brengen van een kleurenpalet is dat je niet in de verleiding komt om toch een accessoire te kopen dat eigenlijk niet in je palet past. Zo kun je heel gericht de juiste kleuren kiezen.”

Badkamer accessoires | Stek Magazine | Kleur in de badkamer

Hier zie je hoe groen, blauw of geel een heel andere look geven aan deze badkamer.

Badkamer accessoires | Stek Magazine
Badkamer met gele accessoires aankleden | Stek Magazine

Baukje volgde de studie Vormgeving productpresentatie aan het Friesland College in Leeuwarden. Ze is dagelijks bezig met de nieuwste trends op woongebied en vindt niets leuker dan anderen te inspireren met haar kennis. Meer weten? Neem een kijkje baukjesnieder.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.