Stek Woon & Lifestyle Magazine
image e

IKEA hack: een commode met aangepaste frontjes

Voor de geboorte van onze zoon Finn, wisten we nog niet wat het geslacht van de baby was. We gebruikten daarom neutrale kleuren voor onze babykamer: wit, mint, een vleugje zwart gecombineerd met hout. Ook al hou ik van wit, ik wilde graag iets speciaals doen met de commode. Om wat contrast en warmte aan de kinderkamer toe te voegen. Daarnaast sluit het mooi aan bij de tinten en materialen in de rest van ons huis.

Underlayment in het interieur

Ik werd geïnspireerd door een erg mooie maar erg dure commode die ik op internet tegenkwam. Ik viel voor de combinatie van hout en wit en besloot een IKEA hack te doen met de HEMNES ladekast. Een IKEA hack is je eigen draai geven aan een meubel van IKEA door er iets aan te veranderen en/of toe te voegen. Een leuke manier om het meubel een eigen uitstraling te geven. Ik ben gek op underlayment. We hebben dit materiaal gebruikt in onze slaapkamer en bij mijn werkplek thuis. Dus besloten we ook underlayment te gebruiken voor de frontjes van de commode.

Underlayment commode

We zijn erg blij met het resultaat! Mijn vader heeft me geholpen bij het technische gedeelte. Ik vond het ook erg leuk om dit samen te doen voor ons kleintje!

Underlayment commode3

De schommelstoel stond al een hele tijd op mijn wishlist. Perfect voor onze babykamer!

Lambrisering van verf

Kleine make-over

De commode past erg goed bij het houten ledikantje en de basic witte kast. In mijn vorige blog heb ik laten zien dat we onze slaapkamer een kleine make-over hebben gegeven door een lambrisering te maken van verf. Dit hebben we in de babykamer ook gedaan. Hiervoor hebben we de kleur Jade groen van KARWEI gebruikt.

Underlayment commode4

We hebben dit projectje als volgt aangepakt. Eerst heb ik een commode/kast uitgezocht met een mooie neutrale uitstraling. Belangrijk is dat de commode de juiste hoogte heeft voor jou en je partner, dus houd hier rekening mee bij je zoektocht.

We hebben eerst het frame in elkaar gezet, op de lades na. Behalve de frontjes kun je alle originele onderdelen van de lade gebruiken. De maten van de originele frontjes hebben we opgemeten, samen met de gleuf waar de onderzijde van de lade wordt ingeschoven.

Vervolgens hebben we de frontjes meegenomen naar de bouwmarkt en een werknemer bij de zagerij gevraagd de underlayment plaat in de juiste afmetingen te zagen. De werknemer was zo vriendelijk om ook de gleuven in de frontjes te zagen. Volgems mij vond hij ons projectje ook wel leuk!

Underlayment commode5

De volgende stap was het opmeten van de plaats en grootte van de gaatjes voor de schroeven. Belangrijk hierbij is dat de gaatjes dezelfde grootte en diepte krijgen als de gaatjes in de originele frontjes. Op deze wijze kunnen alle originele schroeven van de commode worden gebruikt. Mijn vader gebruikte er een handig apparaatje voor, een Deuvelapparaat/Deuvelboormal, te koop bij de bouwmarkt. Je kunt de knopjes van de commode gebruiken of er andere knopjes op plaatsen. Ik heb ervoor gekozen om ronde gaten in het midden van de frontjes te maken.

Als alle gaatjes zijn geboord, kunnen de underlayment frontjes aan de andere onderdelen van de lades worden gemonteerd. De commode is klaar, dus het inrichten kan beginnen. Succes!!

Wij zijn op dit moment alweer bezig met de volgende hack! Die vind je binnenkort op mijn blog thatfridayfeeling

24 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.