Stek Woon & Lifestyle Magazine
Jongenskamer met dino's | Stek Magazine

De basis van een kinderkamer? Een bedhuisje!

Het leuke van het inrichten van een kinderkamer is dat het mag afwijken van je woonstijl. Hoe creatiever hoe beter! Of het nu een prinsessenkamer of stoere jongenskamer moet worden, de nodige fantasie mag niet ontbreken. We zetten een paar stappen voor je op een rijtje om de allermooiste kamertjes te creëren. Daarom beginnen we bij de basis van een kinderkamer: een eigen bedhuisje.

Basis van een kinderkamer inrichten | Stek Magazine

Stap 1: Een droombed

De blikvanger van elke kinderkamer is het bed. Daarmee vormt het ook de basis van een kinderkamer. Tenslotte worden hier de allermeeste uurtjes in besteed. En heb je met de keuze voor het bed ook een leidraad voor het thema en de stijl van de kinderkamer. Daarna is het veel gemakkelijker om behang en accessoires uit te zoeken. De allerleukste bedden zijn natuurlijk bedhuisjes. Ze zijn er in heel veel verschillende soorten. Bijvoorbeeld in de vorm van een boomhut, of wat dacht je van een bedhuisje als een echte veranda? Ze zijn er zelfs compleet met raampjes. Of alleen als frame in verschillende kleuren als hout of wit. En vaak met een lage instap dus al geschikt voor de allerkleinste ‘bewoners’. In bedhuisjes kunnen je kinderen niet alleen heerlijk slapen maar ook eindeloos spelen. Alle kinderen vinden het leuk om in een tent te spelen en hutten bouwen en hun eigen fantasiewereld te maken. Hiermee vormen bedhuisjes de ideale basis van een kinderkamer.

Stap 2: Kleuren kinderkamer

Welke kleuren je kiest zijn natuurlijk ook heel belangrijk voor de basis van een kinderkamer. Ze kunnen de stijl en sfeer benadrukken of juist subtieler maken. Kies je bijvoorbeeld voor een boomhutbed? Dan zijn natuurlijke tinten een mooie combinatie. Een mooie zandkleur op de muren met gordijnen of raambekleding in een wat warmere tint zoals terra. Het leuke van een bedhuisje als basis is dat je juist met kleuren er ook meer een jongenskamer of meisjeskamer van kan maken. Je peuter of kleuter heeft vast zelf ook een lievelingskleur die hij of zij graag terugziet. Het is natuurlijk heel erg leuk om samen met je kind de kleuren uit te zoeken en hun eigen minihuisje samen in te richten.

Basis van een kinderkamer: bedhuisjes | Stek magazine

Stap 3: Kinderkamer accessoires

De laatste en misschien wel allerleukste stap is het uitzoeken van de accessoires voor een kinderkamer. Net als de kleuren kunnen ze ook juist het thema en de stijl benadrukken. Heb je gekozen voor een echt bedhuisje met raampjes? Hoe leuk is het dan om daar ook gordijntjes bij uit te zoeken! En natuurlijk veel kussens want ook in een bedhuisje moet lekker gechild kunnen worden met een boekje. Naast kleine accessoires zijn er natuurlijk ook grotere accessoires die nodig zijn om een kinderkamer in te richten. Denk hierbij aan een kast(je) voor de kleding. Een opruimkist voor het speelgoed en bijvoorbeeld een bureautje met een stoeltje.

Voor de finishing touch mag een lekker vloerkleed ook niet ontbreken. Kies eentje uit die helemaal past bij het bedhuisje en de rest van de stijl van de kinderkamer. Zo passen het bed, de kleuren en alle accessoires perfect bij elkaar.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.