Stek Woon & Lifestyle Magazine
mooie babykamer

5 tips om een mooie babykamer in te richten

Is er een baby’tje op komst? Wat een heugelijk nieuws! Je wilt natuurlijk een mooie babykamer inrichten, voor je kleintje én voor jou. Waar kun je allemaal rekening mee houden bij de inrichting van de babykamer? Lees verder voor onze tips.

Mooie babykamer inrichten | Stek Magazine

Vloerkleed

Een mooi stukje aankleding in de babykamer? Dat verzorg je met een vloerkleed! Vloerkleden voegen namelijk een vleug sfeer toe aan het kamertje. Zeker als je niet zo blij bent met de huidige vloer die erin ligt, is dat aan te raden. Vloerkleden kopen kun je in veel soorten en maten doen. Denk onder andere na over de ideale grootte van het kleed. Wil je een groot kleed kopen om bijvoorbeeld de helft van het kamertje mee in te richten, of heb je genoeg aan een klein kleedje voor de gezelligheid? Qua vorm is een rond vloerkleed een trendy keuze. Om voor meer karakter in de babykamer te zorgen, ga je voor een leuke print of een opvallende kleur.

Mooie babykamer inrichten vloerkleden

Behang op de muur

Het is leuk om voor behang te zorgen op de muur! We denken meteen aan een schattig behang, met dieren of bloemen bijvoorbeeld. Behang een hele wand, of plak enkel een strook op. Je kunt het zo een eigen invulling geven!

Meubeltjes

Je hebt natuurlijk ook verschillende meubels nodig in de babykamer. We denken aan het bedje, de commode en een kast voor de kleding. Misschien kun je de meubels wel van een kennis overnemen, die de meubels niet langer in gebruik heeft. Of wellicht vind je het leuk om je kindje te laten slapen in het bedje waar jij vroeger zelf in lag. Het maakt de aankleding van de babykamer net dat stukje meer bijzonder. Al zijn er natuurlijk ook veel mooie nieuwe meubels te vinden. Het is maar net waar de voorkeur naar uitgaat.

Interieurontwerp | Stek Magazine | Babykamer

Decoratie aan de muur

Om te voorkomen dat de babykamer wat saai oogt, is het slim om voor decoratie aan de muur te zorgen. Zelfs in een kleine babykamer is hier de ruimte voor! Hang een wandplank op, waarop je knuffeltjes en andere accessoires een plekje geeft. Of zorg voor een stang die je ophangt, waaraan je wat kleertjes van je kindje kwijt kunt. Dat ziet er meteen sfeervol uit! Verder kun je nog denken aan leuke posters of schilderijtjes.

Accessoires voor een mooie babykamer jongens

Accessoires

We zoomen tot slot nog iets verder in op de accessoires. Denk niet alleen aan de accessoires voor aan de muur, waar we het hierboven over hadden, maar tevens aan accessoires op andere plekken in de kamer. Een plantje staat bijvoorbeeld ook goed. Hang een mobiel boven het bedje. En zorg voor een gezellige lamp, om de boel compleet te maken!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.