Stek Woon & Lifestyle Magazine

Creatieve dingen om te doen met een gordijnroede

Heb jij zin om lekker te rommelen in huis, zeker nu de seizoenen langzaamaan weer veranderen? Vaak komt nu het punt dat veel mensen weer de tijd nemen voor hun interieur, aangezien ze veel meer tijd binnenshuis spenderen. Dat is natuurlijk logisch, als het buiten grijs en grauw is. Wist je dat je hele leuke dingen kunt doen met een doodgewone gordijnroede? Laat je creatieve kant het roer nemen en doe een van deze leuke projecten voor bij jou in huis!

Creatief met gordijnroede | Stek Magazine

Een hangende plantentuin

Als jij een of meerdere hangplanten in huis hebt, dan weet je waarschijnlijk dat deze steeds grotere takken krijgen. In het begin kun je ze nog wel op een kastje zetten, maar voor je het weet zijn de takken zo lang geworden dat ze een hogere plek nodig hebben. Waar kun je ze beter aan hangen dan aan een gordijnroede? Je kunt de gordijnroede op elk gewenste muur bevestigen, waarna je er meerdere hangplanten een plekje geeft. Zo creëer je een lekker groene muur, zeker als de takken allemaal wat langer zijn. Dat is weer eens wat anders dan een saai schilderij!

creatief met gordijnroede | Stek Magazine | Zelf een kledingrek maken

Als kapstok

Kan jouw gang wel een nieuwe kapstok gebruiken, maar weet je nog niet precies hoe je dit vorm wilt geven? Met een gordijnroede en wat kledinghangers kom je een heel eind! Je kunt de gordijnroede simpelweg aan de muur of het plafond bevestigen, waarna je er kledinghangers aanhangt. Zo is er plek voor al jouw jassen, tassen en sjaals en houd je de vloer volledig leeg. Als je het lekker speels aan wilt pakken kun je kiezen voor een gordijnroede in een gave kleur of je oude gordijnroede overspuiten. Denk bijvoorbeeld aan roségouden verf of juist een hele felle kleur. Zo’n unieke kapstok hebben jouw vrienden niet in huis!

creatief met gordijnroede

Je keukengerei ophangen

Tot slot hebben we nog een leuk idee voor de keukenprinsen en -prinsessen onder ons. Sta jij graag in de keuken en heeft dat geresulteerd in aardig wat keukengerei? Dan kun je met een gordijnroede al je keukengerei ophangen. Kies een wat kortere gordijnroede, verf deze in de kleur die past bij je keuken en bevestig deze aan de muur boven het aanrecht. Hierna kun je met S-hangertjes al je keukengerei ophangen. Je werkblad blijft helemaal leeg, zodat je hier gemakkelijk kunt kokkerellen, maar je hebt alles ook snel bij de hand. Zo voeg je een unieke touch toe aan jouw keuken die ook nog praktisch is!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.