Stek Woon & Lifestyle Magazine

Ontwerpster Nina Magon over Dekton Onirika

Nina Magon is oprichter en directeur van de wereldberoemde Nina Magon Studio. Een veelzijdige en meermaals bekroonde interieurontwerper die wereldwijd luxueuze residentiële, commerciële en horeca projecten aflevert. In dit artikel vertelt Nina over haar samenwerking met Cosentino en het ontwerpproces van de nieuwe unieke Dekton Onirika collectie.

Dekton Onirika

De technologie die wordt gebruikt om Dekton te maken is zo indrukwekkend. Het product sluit perfect aan bij mijn vooruitstrevende ontwerpfilosofie.

Dekton Onirika

Duurzaam design

In 2016 maakte Nina kennis met het materiaal Dekton by Cosentino. “Ik werkte aan een restaurantproject en had mooi en duurzaam materiaal nodig voor wandbekleding, werkbladen, vloeren, tafels en de bar”, vertelt Nina Magon. “Ik had eerder al moeite om een materiaal te vinden dat zou passen bij mijn moderne en verfijnde ontwerp. Deze zoektocht leidde naar Dekton. Naast het uitgebreide kleurenaanbod, had het de duurzaamheid die ik zocht. Tijdens de verbouwing van het restaurant werd ik helemaal verliefd op de veelzijdigheid van het materiaal en begon ik het te gebruiken in al mijn projecten. Het is makkelijk om mijn klanten ervan te overtuigen Dekton te gebruiken omdat ze het allerbeste willen op het gebied van ontwerp, duurzaamheid en onderhoudsgemak.”

Nina Magon Dekton

We wilden iets unieks creëren; deze kleuren zijn anders dan elke andere natuursteen, wat betekent dat ze in hun eigen schoonheid staan. Ik ben benieuwd naar de vele manieren waarop het zal worden gebruikt. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos.

Ontwerp Dekton Onirika collectie

Nadat Nina Magon Dekton voor talloze projecten had gebruikt, bedacht ze andere ontwerpen en kleurstellingen die nog niet op de markt waren. Nina: ” Ik realiseerde ik me dat er een markt was voor wat ik voor ogen had. In de loop der jaren raakte ik goed bevriend met Eduardo Cosentino, CEO van Cosentino North America en EVP van Global Sales. En met Patty Dominguez, VP van A&D Sales voor Cosentino North America. Ik deelde de ideeën die ik had om het Dekton-portfolio uit te breiden. Het duurde een paar jaar voordat het eigenlijke productontwerp begon, maar ik ben zo dankbaar voor de kans om mee te werken aan het ontwerp van een product waarin ik zo sterk geloof.”

Nina Magon Dekton

Materiaal leren begrijpen

Nina Magon werkte in het verleden samen veel samen met andere bedrijven maar de ontwerpfase voor Onirika was verreweg de meest uitdagende. “Ik had geen idee hoe ik ‘steen’ moest ontwerpen toen ik aan deze reis begon”, vertelt Nina. “Noch begreep ik volledig hoe deze ultracompacte materialen eigenlijk worden gemaakt. Het was ontzettend interessant om de complexiteit van het creëren van prachtige aders en verschillende kleuren te ervaren. Cosentino was een enorme steun tijdens mijn 2 jaar durende reis. Het Dekton team hielp me welke kleuren, diepte en verschillende afwerkingen konden werken en welke niet. Het was een zeer praktische ervaring. Niet simpelweg een idee schetsen op een stuk papier maar ik moest het volledige proces echt begrijpen.”

Nina Magon Dekton

Met het streven van Cosentino naar innovatie, schoonheid en duurzaamheid, en mijn liefde voor het materiaal, wilden we een collectie samenstellen die de veelzijdigheid van het product voor verschillende toepassingen laat zien.

Nina Magon Dekton

Inspiratie voor ontwerp


De collectie werd sterk beïnvloed door de schoonheid van natuursteen en de beweging in gemarmerde kleuren. Nina Magon: “Mijn favoriet, Neural, is een zacht wit doek met bleke aders en textuur die een fascinerende neutrale ruimte creëert. Lucid toont vele tinten om een verlichtende perceptie van kleuren te creëren. Awake is een herinterpretatie van de kostbare Paonazzo steen met dikke aders van lichte grijstinten en subtiele hints van terracotta en inktzwarte blauwen. Trance is zo koel en brengt leven in elke ruimte met strepen van roodgoud en blauw. Vigil is de dans tussen wakker zijn en slapen. Het recreëert een Calacatta structuur van dikke aderen in lagen van lichte en donkere grijstinten. En tenslotte Somnia. Een donkere basis met boeiende details van warme bruine en witte tinten die onder een raster van dikke lijnen samensmelten tot een sobere textuur.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.