Stek Woon & Lifestyle Magazine
lambrisering voor

Kleine make-over: lambrisering van verf

Ik wilde al een tijdje iets anders met de muur. Helemaal wit of helemaal zwart. Een behangetje… noem maar op, alles is wel de revue gepasseerd. Eén wand van de babykamer heeft een lambrisering van verf gekregen. Heel leuk! En toen dacht ik… dat ga ik ook doen in de slaapkamer. Ik zie een lambrisering van verf al een tijdje voorbijkomen en raak er maar niet op uitgekeken. Tijd om aan de slag te gaan dus!

thumb_jose_05_1024

Op deze foto kun je zien dat we eerst een volledig grijze wand hadden. Ook leuk natuurlijk, maar ik vond het tijd voor iets nieuws! Omdat ik de kleur grijs van de wand nog steeds mooi vond, heb ik besloten het bovenste gedeelte van de wand wit te maken.

lambrisering schuin

Lambrisering van verf resultaat

En dit is het resultaat! Omdat ik ons bedhoofd van underlayment nog steeds erg leuk vind, heb ik de hoogte van de lambrisering hier op aangepast. Op deze wijze komt het bedhoofd nog steeds mooi uit tegen de grijze kleur.  Lees hier meer over het bedhoofd van underlayment.

lambrisering kastje

Spulletjes verschuiven

Ik vind het leuk om in huis met spulletjes te schuiven en steeds weer nieuwe andere hoekjes te creëren. Zo ook in de slaapkamer. Met behulp van items die ik al in mijn bezit had en een nieuw dekbedovertrek en lampje, is de make-over compleet. Het is dus niet nodig om bij een make-over alleen maar nieuwe spullen te verzamelen. Kijk eens wat voor leuks je allemaal in huis hebt en schuif met die items voor een nieuw effect!

lambrisering schuin2

Het leuke van dit lampje is dat je hem ergens aan vast kunt knijpen, maar ook kunt ophangen. Het gedeelte met de knijper kun je namelijk gemakkelijk demonteren. Een leuke haak aan de wand en ophangen maar!

lambrisering schuin3

Het toevoegen van wit op de muur geeft de ruimte veel meer licht. Heel fijn en het oogt lekker fris. Hier kunnen we vast heerlijk slapen!

10 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.