Stek Woon & Lifestyle Magazine
Underlayment of MDF | Stek Magazine

3 x Underlayment of MDF

Je herkent het vast wel… Je hebt iets gezien op Pinterest maar je kan werkelijk nergens vinden waar je het kan kopen of hoe je het moet maken. Of je hebt een bepaalde ruimte waar je nergens het juiste formaat bureau of werkblad voor kan vinden. De oplossing? Zelf aan de slag gaan. We geven je 3 voorbeelden hoe je met underlayment of MDF jouw ideale interieur oplossing maakt.

Underlayment of MDF headboard maken | Stek Magazine

#1 Headboard maken van underlayment of MDF

Zelf dingen maken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Begin simpel! Zo maak je bijvoorbeeld gemakkelijk zelf een headboard. De bekendste plaatsoorten zijn MDF, spaanplaat, multiplex en underlayment. De meeste platen zijn geschikt voor binnen. De keuze voor het juiste plaatmateriaal hangt af van waar je het voor gaat gebruiken, welke uitstraling je wenst, hoe stevig het moet zijn en hoeveel budget je eraan wil besteden. Voor het maken van een headboard kun je underlayment of MDF kiezen. Underlayment is verkrijgbaar in iets dunnere platen dan MDF. Het enige wat je eigenlijk moet doen is goed opmeten hoe groot jouw headboard moet worden. Ga je voor een natuurlijke uitstraling tegen een witte muur? Dan kan underlayment een heel leuk effect hebben. Het is gemakkelijk te bevestigen tegen de muur. Ga je voor MDF? Dan krijg je een strakkere afwerking. MDF moet je echter wel schilderen. Voordeel is wel dat je jouw favoriete kleurtje kan kiezen. Let er wel op dat je speciale MDF verf hiervoor aanschaft.

Underlayment of MDF voor bureaublad | Stek Magazine

#2 Bureau maken van plaatmaterialen

Ook een bureau of werkblad is gemakkelijk zelf te maken. En ideaal omdat je je jouw eigen formaat kan bepalen. De keuze voor underlayment of MDF hangt ook hier af van de gewenste uitstraling maar zeker ook van de grootte van je blad. Een bureaublad moet stevig zijn en bij voorkeur ook vlekbestendig zijn. Dan is MDF een veiligere keuze omdat je dit materiaal in verschillende diktes kan verkrijgen en kan voorzien van een laklaag in elke gewenste kleur. Afhankelijk van de stevigheid van de muur kun je jouw werkblad met steunen aan de muur bevestigen. Hoe groter het werkblad hoe dikker het materiaal moet zijn en hoe meer steunpunten je nodig hebt. En als je toch bezig bent, maak er dan meteen een leuk prik- of hangbord bij. Dat is namelijk ook een heel simpele DIY.

Underlayment of MDF voor bureaus | Stek Magazine

Heb je wat meer ruimte? Dan is een bureaublad op schagen echt helemaal trendy. Je kan ze online bestellen in allerlei soorten en materialen.

Underlayment of MDF kast | Stek Magazine

#3 Zelf kasten maken

Een headboard en bureaublad zijn de meeste eenvoudige DIY voorbeelden. Maar met een goede werktekening kun je ook kastpanelen maken van underlayment of MDF. Het leuke van underlayment is dat het er heel natuurlijk uitziet met allerlei groeven en houtnerven. Dat kan een mooie combinatie geven in een heel strak interieur. Hout zorgt voor warmte en sfeer. MDF daarentegen is stevig genoeg om een complete kast van te maken. Ook weer helemaal op maat. Tip: Schilder jouw kast in de kleur van de achterwand, zo valt deze weg in de ruimte en heb je een prachtig geheel. Of kies jij voor een contrasterende kleur zodat jouw wand eruit springt.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.