Stek Woon & Lifestyle Magazine
Nieuwe tuinmeubelen uitkiezen | Stek Magazine

Zelf een veranda bouwen

Een overkapping is de tuinhit van de afgelopen jaren. Ideaal natuurlijk om het hele jaar door te kunnen genieten van jouw Hollandse tuin. Je kan natuurlijk een overkapping op maat laten maken of kant-en-klaar bestellen. Maar met de juiste bouwtekening kun je zelf een veranda bouwen. Of een schuurtje, of een houthok…

Je tuin indelen

Ben je van plan om je tuin opnieuw in te richten? Bedenk dan eerst goed hoe je tuinontwerp eruit moet gaan zien. Dat hangt er helemaal van af wat je in de tuin wil doen. Ben jij het liefst de hele dag in de weer met snoeien, planten en verpotten? Droom je van een eigen moestuintje met verse groentes en kruiden? Dan heb je daar aardig wat ruimte voor nodig. Een schuurtje bouwen kan niet ontbreken in een goed tuinontwerp. Voor zakken aarde en al je tuingereedschap heb je tenslotte genoeg opbergruimte nodig. Is tuinieren niet jouw hobby en zit je het liefst de hele dag in een lekkere loungehoek? Zoek vooraf goed uit waar de zon en schaduw is in jouw tuin of op jouw terras om zo de perfecte plek te kiezen voor een zithoek.

Zelf een veranda bouwen | Stek Magazine

DIY tuinideeën

Nu je in kaart hebt hoe jouw tuin er ongeveer uit moet komen te zien en welke functies het moet hebben, kun je bedenken wat je allemaal nodig hebt. Het loont zeker de moeite om zelf dingen voor je tuin te maken. Tenslotte is elke tuin weer anders. De afmetingen in een kleine tuin vereisen een andere oplossing voor een overkapping dan wanneer je een flinke lap grond hebt. Toch is er voor elk formaat tuin een oplossing. Daarvoor je kun ook standaard bouwtekeningen gebruiken. Deze zijn ideaal voor een goede basis van jouw diy tuinproject.

Zelf een veranda bouwen | Droomtuin

Zelf een veranda bouwen? Of een schuurtje ontwerpen of dat dacht je van een mooie loungeset van steigerhout? Een houten vlonder aangrenzend aan het water? Allemaal opties die je met een goed ontwerp en tekening prima zelf kan maken. Je bespaart daarmee behoorlijk op de kosten. Het is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een standaard schuur te kopen. Daarbij kun je het ontwerp wel precies zo maken als jij wil en verlies je geen onnodige ruimte. Tip: Bespaar niet op de materiaalkosten. Zeker in de tuin wil je duurzaam materiaal zodra je flink wat jaren kan genieten van je zelfgemaakte meubels. Er is een grote keuze in houtsoorten. Bekijk vooraf goed welk hout je voor welk tuinproject kiest. En houd daarbij ook rekening met het onderhoud van het hout.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.