Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine: Kijkje in de tuin

Waarom past een Taxushaag het beste in mijn tuin?

Mooie planten kopen kan iedereen, maar het uitzoeken van de perfecte plant voor in uw tuin is vaak wat lastiger. Waarom de taxushaag de meest geschikte plant is voor uw tuin? Er zitten ontzettend veel voordelen aan het hebben van een taxushaag. Deze voordelen willen we dan ook graag met je delen. We geven je alvast één tip: bij grasengroenwinkel.nl vind je de mooiste planten voor in de tuin.

Taxushaag en andere planten voor in de tuin | Grasendgroenhagen | Stek Magazine

De taxushaag

Wil je een taxushaag kopen? Wij raden het je zeker aan!De taxushaag is een zeer geliefde plant voor in de tuin en komt dan ook erg vaak voor. Deze soort groeit niet erg snel, maar vormt na een tijd van groei een zeer dichte en mooie taxushaag. Dus wanneer je erg graag een mooie dichte haag zou willen, is dit ten eerste al een geschikte plant voor in jouw tuin. Buiten dat het mooi dicht groeit, loopt de haag in het voorjaar uit waardoor er prachtige lichtgroene uitlopers vormen. Wat hier zo speciaal aan is, is dat deze in mooi contrast vormen met de wat oudere takken die juist een diep donkergroene kleur hebben. De taxushaag is erg chique, omdat het dus altijd mooi groen blijft, zowel licht als donker, een mooie dichte structuur behoud, maar ook doordat er in de loop van het jaar dieprode bessen aan  de takken komen.

Taxushaag als afscheiding in de tuin | Stek Magazine

Tuinafscheiding

Buiten dat de taxushaag erg mooi is, is de taxushaag ook nog eens zeer geschikt als tuinafscheiding. Dit kan zowel in de voor- als achtertuin. Hiermee kun je ruimtes in de tuin van elkaar losmaken, voor wat extra effect. Ideaal aan de multifunctionele taxushaag is dat het niet uitmaakt of deze in de zon of in de schaduw staat, waardoor het dus eigenlijk altijd een geschikte haag is.

Green Living | Stek Magazine

Het aanplanten van een taxushaag

Wanneer je ook zo enthousiast wordt van de taxushaag, is het zaak om te weten hoe de taxushaag aangeplant kan worden. Het is van belang om ervoor te zorgen dat het juiste aantal taxusplanten wordt geplant per strekkende meter. Wanneer u er niet genoeg per strekkende meter zal planten, zal de mooie dichte structuur van de taxushaag lastiger tot uiting komen. Ook is het belangrijk dat de ondergrond juist is. Deze haag kun je niet planten in een natte ondergrond, hier zal de haag zich niet goed ontwikkelen. Juist op de arme zandgronden komt de taxushaag het best tot zijn recht.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.