Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine: Kijkje in de tuin

Snelle en effectieve wespenbestrijding

Zorgt een wespennest bij jou in de tuin voor overlast? Dan is het begrijpelijk dat je het nest zo snel mogelijk verwijderd wilt hebben. Toch is het niet verstandig om zelf aan de slag te gaan met de bestrijding van het nest. Het verwijderen van een wespennest is gevaarlijk wanneer je niet over de juiste materialen beschikt. Neem daarom direct contact op met een professionele wespenbestrijder voor een snelle en effectieve bestrijding. 

Wespenbestrijding regelen | Stek Magazine

Verschillende wespensoorten in Nederland

We kennen in Nederland verschillende wespensoorten. Echter, de meeste overlast wordt veroorzaakt door de gewone wesp. Deze wesp wordt ook wel de limonadewesp genoemd. Hij is namelijk dol op limonade en allerlei andere zoete versnaperingen. Dit is dan ook het punt waarop deze wesp en de mens met elkaar botsen. Ze willen graag dezelfde voedingswaren verorberen. Dit veroorzaakt uiteraard overlast voor mensen. Er is buiten namelijk geen eten of drinken veilig met deze insecten in de buurt. Ga je toch buiten lunchen of dineren? Dek dan de voedingswaren goed af. Zo voorkom je dat jouw tafel vol eten een uitnodiging wordt voor alle wespenfamilies uit de buurt. 

Wespenbestrijding zelf doen | Stek Magazine

Hoe gevaarlijk is een wesp?

Wespen veroorzaken gedurende de zomermaanden doorgaans veel overlast. Deze insecten zijn vervelend, maar kunnen daarnaast ook gevaarlijk zijn. In de basis doet een wesp niks. Maar zodra het beestje zich in het nauw gedreven voelt, gaat hij steken. Dit is dan ook de reden dat men altijd afraadt om naar een wesp te slaan. De kans is dan namelijk groot dat hij je zal steken. Wanneer een wesp steekt, is hij wel gevaarlijk. De wespensteek zorgt in de meeste gevallen enkel voor huidklachten zoals jeuk en een brandend gevoel. Maar een wespensteek kan ook fataal zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je allergisch bent voor het wespengif. Maar ook een wespensteek in je mond kan levensgevaarlijk zijn. 

Grijze loungeset | Stek Magazine

Wespenoverlast voorkomen 

De overlast die een wesp kan veroorzaken is buitengewoon vervelend. Je wilt deze insecten dan ook het liefst weren uit jouw tuin. Maar hoe doe je dat? Dat er af en toe een wesp door de tuin heenvliegt kun je niet voorkomen. En dat is ook niet nodig want je zult er geen hinder van ondervinden. Een wespenplaag is daarentegen een ander verhaal. Om een plaag te voorkomen, is het raadzaam eten en drinken buiten goed af te dekken. Je voorkomt hiermee dat er hele wespenfamilies op tafel komen kijken. Kamp je toch met overlast door deze insecten en is dat het gevolg van een wespennest? Maak dan een einde aan deze wespenoverlast en laat het nest vakkundig bestrijden!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.