Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine | Picknicken in eigen tuin

Picknicken in eigen tuin

De eerste lentestralen zijn een feit. We beginnen steeds meer uit te kijken naar het genieten van een dag buiten in het zonnetje. Binnenkort komt de lente er weer echt aan en kunnen we weer heerlijk buiten vertoeven. Dromen jullie even mee van een picknick in eigen tuin? 

Picknicken met de kids

Picknicken is zowat de gezelligste vorm van tafelen. Iedereen is er gek op. Zowel jong als oud kan je bekoren met een gezellige picknick lunch. Wist je trouwens dat het woord picknicken afgeleid is van het Franse ‘Pique Nique’ wat simpelweg ‘een kleinigheid uitkiezen’ betekent? Een picknick met de kids is echt hartstikke leuk. Doorbreek de dagelijkse sleur en houd op een mooie lentedag een picknick feestje voor de kinderen in je eigen tuin. Zo moet je niet al te veel organiseren, is alle comfort van thuis toch binnen handbereik en doe je toch eens iets anders. Bevalt het je? Overweeg dan de aankoop van een picknicktafel. Deze Picknicktafels bieden veel comfort. Met een zo’n tafel in je tuin kan je het hele voorjaar en de zomermaanden genieten van gezellige picknicks.

Picknicken in eigen tuin tips | Stek Magazine
Norma Picknicktafel

Romantische picknick 

Laat je geliefde zien hoeveel je om hem of haar geeft. Leg een kleed in de tuin, dek het kleed alsof het een tafel zou zijn. Go the extra mile! Decoreer met wat verse bloemen en maak er een romantische date van met een glaasje champagne. Niet zo’n zonneklopper? Maak het plaatje helemaal af met een of twee kleurige parasols als bescherming tegen de zon. Je zal ervan versteld staan wat zo’n klein gebaar kan betekenen!

Picknicken in eigen tuin | Stek Magazine interieurapp
Norma picknicktafel

Wat zit er in de picknickmand? 

Er zijn ontelbare lekkere en makkelijk te bereiden snacks en gerechtjes die je in de picknickmand kan stoppen. Verras je vrienden met wraps, stukjes fruit of gewoon een simpele boterham. Pas wel op met plakkerige, stroperige jams: voor je het weet ben je het mikpunt van vliegen en andere insecten.

Stek Magazine | Zomer buitenleven

De mooiste picknickplekjes van Nederland

Wil je andere horizonten verkennen en trek je graag eens verder dan je eigen tuin? Smeer die beentjes al maar in, want de lage landen zijn ideaal wandel en picknick gebied! Denk aan de prachtige natuurparken in Noord-Brabant of ga eens picknicken aan de Maas of in Apeldoorn. Het is nu nog even op je honger zitten met het koude weer, maar nog een dikke maand of twee en het picknick seizoen gaat van start! 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.