Stek Woon & Lifestyle Magazine
bouwpakket trap

Bouwpakket trap bestellen: waar op letten?

Je wil een nieuwe trap gaan kopen en hebt interesse in een bouwpakket trap. Wat heb je nodig om zo’n trap te kunnen bestellen?

Belangrijke maten

Als je gaat kijken naar een trap is het belangrijk om een aantal maten bij de hand te hebben. 

  • De hoogte van vloer tot vloer
  • De lengte en breedte van het trapgat als deze al aanwezig is
  • De uitval (dit is de ruimte die de trap op de vloer kan innemen)
  • Breedte van de trap

De breedte van de trap heeft invloed op het benodigde trapgat en andersom. Als je een trap met leuning kiest, dan is het advies om het trapgat 5 cm breder te maken dan de trap. Kies je voor een trap zonder leuning dan zou een trapgat dat 2 cm breder is dan de trap voldoende moeten zijn.

Populaire verfklussen: trap verven | Stek Magazine

Vorm van de trap

Met de maten bij de hand kun je gaan kijken wat voor vorm trap je zou willen en of dit mogelijk is met de maten die je hebt. Bij bouwpakkettrappen kun je meestal kiezen voor de volgende trappen: molenaarstrappen, rechte trappen, kwartslagtrappen, ruimtebesparende trappen, vlizotrappen, wenteltrappen en buitentrappen.

Een bouwpakket trap lift die past bij je interieur

Houtsoort 

Je hebt je trap gekozen. In veel gevallen is hij verkrijgbaar in verschillende houtsoorten of kleuren. Als het om hout gaat is het verstandig om te kijken naar de levensduur en hier je keuze op baseren. De levensduur is vaak verschillend tussen 5 jaar tot 100 jaar.

bouwpakket Trap in woonkamer

Het bestelproces

Je hebt nu alles om de trap te bestellen. Eventueel kun je er nog een behandeling bij kiezen. Bouwpakkettrappen worden namelijk vaak onbehandeld geleverd. Het bestellen van een trap dat als bouwpakket geleverd wordt kan eenvoudig en goedkoop via Houtcompleet.nl.

Als je de trap in huis hebt is het een kwestie van eventueel inkorten, behandelen en monteren. Nu heb je weer jaren plezier van je trap! 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.