Stek Woon & Lifestyle Magazine
Keukenverlichting kiezen | Stek Magazine

Welke moeilijk te bereiken delen van je huis kun je vervangen door kunststof?

Als het begin van jouw zomer ook altijd in het teken staat van het verplichte woningonderhoud, dan is het tijd om te kijken hoe dit anders kan. De grootste tijdsbesparingen kun je creëren door te zorgen dat de moeilijkst bereikbare plekken, die vaak de meest cruciale zijn, te vervangen door kunststof. Wij laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is en waar je moet zijn om spijkers met koppen te slaan. Je zult zien dat wanneer je deze tips opgevolgd heb, je echt van je vakantie kunt gaan genieten omdat je zeeën van tijd overhoudt.

door kunst vervangen kozijnen

Welke delen kun je vervangen door kunststof? 

Wie kiest voor kunststof zegt gedag tegen heel veel onderhoud. Je kunt heel veel onderdelen van je woning vervangen door kunststof. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de windveren. Deze windveren zorgen er niet alleen voor dat je woning er strak uitziet, zij hebben ook een duidelijk doel. Zij zorgen er voor dat je woning niet wordt blootgesteld aan de weersinvloeden. Gebeurt dit wel, dan krijg je lekkage met alle gevolgen van dien. Deze windveren moeten daarom altijd strak in de lak staan omdat je niet wilt dat je hout gaat rotten. Het is echter veel werk om deze veren in goede staat te houden. Ons advies: vervang ze door kunststof en je hebt er geen omkijken meer naar. Je kunt de windveren bestellen in iedere gewenste kleur. Je woning blijft er dus altijd goed uitzien en is nu voor altijd beschermd tegen de weersinvloeden. 

Struiken stekken

Geen werk meer van je gevel

Vele huizen in Nederland hebben gevels die met hout betimmerd zijn. Dat zorgt er niet alleen voor dat de woning er rustiek uitziet, maar het brengt ook heel veel werk met zich mee. Je kunt daarom kiezen voor kunststof gevelbekleding. Deze gevelplaten van kunststof kun je eenvoudig aanbrengen en je hoeft er daarna vrijwel nooit meer naar om te kijken. De platen kunnen namelijk in jouw favoriete kleur besteld worden. Je kunt ook varieren in patronen en kleuren om er een uniek geheel van te maken. Het enige wat je jaarlijks hoeft te doen, is even een doekje over de panelen halen om alles er weer als nieuw uit te laten zien. Eenvoudiger kan bijna niet. 

kunststof platen spatscherm keuken

Kunststof heeft eindeloos veel mogelijkheden

Je ziet het: met kunststof kun je heel veel kanten op. Ook binnenshuis heeft kunststof veel te bieden. Denk hierbij aan plexiglas waarmee je meer lichtinval kunt creëren. Of wat dacht je van een spatscherm van kunststof dat je op de achterwand van je keuken kunt aanbrengen? Zo kun je spetters eenvoudig verwijderen en zij zullen de achterwand van je keuken niet aantasten. Kijk eens naar de vele mooie kleuren die beschikbaar zijn bij je leverancier.  

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.