Stek Woon & Lifestyle Magazine
goede woonverzekering afsluiten die schade dekt voor 100%

Het vervangen van een cilinderslot: Zo eenvoudig is het

Iedereen heeft het wel is meegemaakt, het kwijtraken van je sleutel. Dit is een moment dat je het liefst wilt voorkomen, maar onverhoopt toch kan gebeuren. Wanneer dit gebeurt kun je ervoor kiezen om het cilinderslot te vervangen. Ook kun je hierdoor je huis of ander slot beter beveiligen waardoor het een vaardigheid is die zeker nuttig is om te kunnen. In deze tekst gaan we dan ook het proces van het vervangen van een cilinderslot in kaart brengen.

Binnenkijken | Scandinavische woonstijl | Stek Magazine

Wat is een cilinderslot precies?

Om even bij de basis te beginnen is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat een cilinderslot precies is. Je kunt dit dan ook het best beschrijven als een type slotmechanisme dat voor verschillende sloten gebruikt kan worden. Hierbij kun je denken aan het slot van een deur, kluis, poort, lade en ga zo maar door. Een cilinderslot is dus erg veelzijdig en voor diverse sloten te gebruiken. Ondanks deze erg veelzijdig zijn, zul je ze het meest tegenkomen in woningen, voertuigen en bedrijfspanden. 

een cilinderslot vervangen

Verzamel als eerst de juiste benodigdheden

Ondanks het vervangen van een cilinderslot met de juiste informatie erg eenvoudig is, is het wel belangrijk om te beschikken over de juiste benodigdheden om het cilinderslot succesvol te kunnen vervangen. Zo dien je in ieder geval te beschikken over het volgende:

  • Nieuw cilinderslot
  • Schroevendraaier
  • Potlood
  • Meetlint
  • Beitel
  • Hamer
  • Inbussleutel
  • Eventueel smeermiddel

Met deze benodigdheden kun jij aan de slag met het vervangen van je cilinderslot op een succesvolle manier. Let er dus op dat je deze spullen ook echt hebt. Niets is namelijk vervelender als op de helft zijn, en dan niet verder te kunnen doordat je niet over het juiste. Materiaal beschikt.

Hoe begin ik?

Nadat je de juiste spullen hebt verzameld ga je aan de slag met het verwijderen van je oude cilinderslot. Deze heb je dan ook niet meer nodig en kan naar het oude ijzer. Vervolgens is het belangrijk om de juiste afmetingen op te meten voordat je het nieuwe cilinderslot gaat plaatsen. Dit wordt opgevolgd met het maken van de opening voor het nieuwe cilinderslot. Dit doe je door voorzichtig met de beitel en hamer een inkeping te maken op de plek waar het slot komt. Hier kun je het nieuwe cilinderslot in plaatsen en bevestigingen wanneer die op de juiste plek zit. Zorg ervoor dat het cilinderslot goed past in de schroefgaten die je hebt gemaakt. Vervolgens plaats je de deurgreep en kun je gaan testen, zo vervang je een cilinderslot. Moeilijk is het dus zeker niet, maar wanneer je dit voor het eerst doet kan het enige tijd in beslag nemen. Ook kan het versterken om instructiefilmpjes op bijvoorbeeld YouTube te kijken zodat je precies ziet hoe het moet.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.