Stek Woon & Lifestyle Magazine

Stappenplan voor het plaatsen van een buitendeur

Als je een buitendeur gaat plaatsen, let dan vooral goed op wat voor buitendeur je aanschaft. Een buitendeur heeft namelijk andere kwaliteiten nodig dan een binnendeur. Een buitendeur moet namelijk tegen alle weersomstandigheden kunnen, zowel warm weer als regen en hagel. Daarnaast is de voordeur het eerste dat je ziet, het is dus leuk om een mooi buitendeur te plaatsen die een echte blikvanger is. Kies je voor een buitendeur die past bij de stijl van het huis of ga je voor een exemplaar die eruit springt qua stijl en kleur? Je bent helemaal vrij in je keuzes. In dit artikel leer je welk stappenplan je kunt gebruiken voor het plaatsen van een buitendeur.

voordelen van kunststof kozijnen

Hoe plaats je een buitendeur in 7 stappen

Buitendeuren plaatsen is geen hele moeilijke klus, je moet alleen even weten hoe je het moet doen. Hieronder staat de stappenplan die je kunt volgen:

Stap 1: Je begint met het opmeten van de deur en deurpost. Kijk gelijk waar je het slot wilt hebben, als je deze vooraf op de deur tekent bespaart je dat een hoop gepruts.

Stap 2: Als de deur niet helemaal netjes past, kun je ‘m een beetje op maat schaven.

Stap 3: Teken nu de scharnieren af op de deur en plaats het slot in het kozijn. Nu ben je klaar om de deur te plaatsen.

Stap 4: Schroef vervolgens de scharnierhelften vast. Zet de deur op de goede plek en zorg dat de scharnierhelften in elkaar vallen. Schuif nu de scharnierpennen erin.

Stap 5: Schroef het oplegslot op de deur en teken de plek voor het sluitgat af. Boor vervolgens het slotgat uit en kijk of het gat groot genoeg is. Is het groot genoeg? Dan kun je de sluitplaat vast schroeven. 

Stap 6: Installeer het insteekslot. Teken vervolgens de gaten voor de deurklink en boor het sleutelgat uit.

Stap 7: Je bent nu bij de leukste stap aangekomen. Je kunt de deur mooi afwerken en in de gewenste kleur schilderen.

binnendeuren

Wat voor soort deuren zijn er?

Als je een nieuwe voordeur plaatst, vergeet dan niet de achterdeur! Het is mooi om deze op elkaar af te stemmen en zo kunnen ze beiden weer jaren mee. Er zijn veel verschillende soorten buitendeuren die je kunt kopen. Zo kun je kiezen voor een deur waarvan de bovenkant van glas is of helemaal een dichte deur. Er zijn veel verschillende stijlen qua deuren: landelijk, klassiek, modern, maar je kunt ook kiezen voor tijdloze buitendeuren. Kies voor het soort deur dat het beste bij de stijl van het huis past. 

Buitendeur plaatsen stappenplan

Wat kost een buitendeur?

De gemiddelde kosten voor een kunststof buitendeur liggen tussen de €3.500 en €4.500. kies je voor een kunststof deur met de bovenkant van glas, is de gemiddelde prijs €2.600. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.