Stek Woon & Lifestyle Magazine
Zelf posters maken | Stek Magazine

Zelf posters maken!

Zelf posters maken is heel eenvoudig. En ontzettend leuk want hiermee heb je een uniek kunstwerkje aan de muur. We geven je wat tips en ideetjes om zelf meteen aan de slag te gaan. In plaats van een poster kun je natuurlijk ook een kaartje maken. Alles wat je nodig hebt is een printer, een beetje fantasie, papier en een mooie lijst.

Zelf posters maken | Stek Magazine

Vakantiefoto’s als poster

Het hele jaar herinnerd worden aan die geweldige vakantie? Dat doe je eenvoudig door je best gelukte kiekje uit te printen op fotopapier. Ga dan bijvoorbeeld voor een mooie zonsondergang, het strand of een prachtig veld lavendel onderweg naar Zuid-Frankrijk. Als je van te voren bedenkt dat je er graag eentje wil inlijsten kom je vast veel mooie plekjes en kleuren tegen die mooi staan in jouw interieur. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere beelden uit te printen in zwart wit of juist een serie in dezelfde kleuren. Neem verschillende formaten lijstjes en jouw vakantiemuur is een feit!

Zelf posters maken | Stek Magazine

Alles wat je nodig hebt is een goede printer, fotopapier en lijstjes. Tip: Voordat je alles enthousiast gaat printen op duur fotopapier maak je eerst wat printjes op gewone A’4tjes. Houd er bij de aanschaf van fotopapier overigens ook rekening mee dat je deze is diverse varianten kan verkrijgen. Wij zijn voorstander van mat maar mogelijk ben je zelf meer fan van glossy.

Quotes printen

Een andere heel simpele manier voor zelf posters maken is het uitprinten van leuke quotes. Je kan ze zelf bedenken maar we geven je er hier ook alvast een paar ter inspiratie voor in de keuken.

The kitchen is the heart of the home

Wie weet heb je iemand in je familie of vriendenkring die regelmatig ’tegeltjes-waardige’ quotes uit de mouw schudt… Onthoud ze maak er een mooie print van. Je kan ze voor elke ruimte in huis gebruiken.

The secret ingredient is always love

Zo heb je in no-time overal leuke printjes aan de muren hangen. En het handige van zelf posters maken is dat je ze ook weer makkelijk omwisselt. Zo heb je regelmatig weer iets leuks nieuws aan de muur.

A messy kitchen is a happy kitchen

Zelf posters printen | Stek Magazine

Posters maken met kids

Ook ideaal van zelf posters maken is dat je altijd een ‘last minute’ cadeautje achter de hand hebt. Voor moederdag bijvoorbeeld. Lijst een mooie tekening in of maak er een foto van en print deze uit om in te lijsten. Het leuke hiervan is dat je het samen met kinderen kunt maken. Een ander idee is om net als een quote een heel grappige uitspraak van je kleine man of vrouw uit te printen en in te lijsten. Zo kan je er elke dag weer om glimlachen… Of zijn of haar allereerste woordje. Een super leuk aandenken om op de kinderkamer op te hangen. Ideeën genoeg om eindeloos nieuwe printjes te maken. Geven we je graag nog een laatste tip: Zorg dat je altijd voldoende toners in huis hebt anders gaat dat spontane cadeau idee natuurlijk niet door. Wist je dat je hiervoor ook een printabonnement kan nemen? Je krijgt dan zolang als je dit wil, tijdig de toners thuisgestuurd die vervangen moeten worden. Op basis van je eigen gebruik en super handig want zo kun je altijd aan de slag met je DIY project of elke andere print klus natuurlijk.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.