Stek Woon & Lifestyle Magazine
gordijnen kopen

Winter is coming… Zorg dat jij warme voeten hebt in huis!

De winter komt eraan dus tijd voor de nodige gezelligheid en warmte in huis. Een behaaglijk gevoel begint bij een fijne vloer. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor een ruimte in huis? Lees dan even verder.

Tip 1: Maak een lijstje

Het soort vloer wat je kiest heeft natuurlijk ook veel te maken met de ruimte. In een slaapkamer gebruik je deze minder intensief dan bijvoorbeeld in een hal of woonkamer. Dus zet voor jezelf op een rijtje waar je vloer aan moet voldoen. Weinig gebruik of intensief gebruik, gemakkelijk in onderhoud bijvoorbeeld. Heb je honden of katten, dan is een witte vloer niet zo heel praktisch. Moet de vloer kras- en slijtvast zijn omdat er bijvoorbeeld veel op gespeeld wordt? Allemaal items voor je lijstje zodat je straks niet alleen een mooie vloer hebt maar ook eentje die past bij jouw gebruik.

Warme voeten vloer | Stek Magazine

Tip 2: Je budget

Nu je in kaart hebt waar de vloer allemaal aan moet voldoen kun je enthousiast online gaan surfen of winkels bezoeken maar een handige tussenstap is om je budget te berekenen. Hoeveel meter is de oppervlakte van de ruimte en hoeveel kan je dan besteden per m². Neem in je totaalbudget ook de eventuele ondervloer, het leggen van de vloer en de plinten mee. Zo kan je gericht keuzes maken voor het materiaal. Wil je graag een parketvloer maar wil je veel minder besteden? Dan is laminaat een goed en goedkoper alternatief.

Warme voeten in huis met een mooi kleed | Stek Magazine

 

Tip 3: Styling

Zorg dat je nieuwe (laminaat)vloer past bij de meubels die je hebt. Vraag staaltjes op om te bekijken hoe het staat bij je bank, bed of eettafel. Een tintje lichter of donkerder kan net een mooi contrast geven. En voor de finishing touch en een warme winter kan een vloerkleed natuurlijk niet ontbreken. Een effen kleed staat mooi op een wat drukkere vloer en een kleed met patronen breekt een strakke vloer. Met meerdere kleden in huis kun je ook nog eens lekker afwisselen en zorgen voor een andere look in elk seizoen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.