Stek Woon & Lifestyle Magazine
Raamdecoratie ophangen

Zelf naadloos raamdecoratie ophangen

Bij wie hangt thuis het rolgordijn of plisségordijn strak in het kozijn? De kans is groot dat deze door een professional zijn opgehangen. Toch kun je met de juiste uitleg en werkwijze zelf raamdecoratie ophangen.

Jaloezieën op maat

Mooie raamdecoratie is onmisbaar in elke ruimte. In de woonkamer wil je geen inkijk, in de slaapkamer moet het donker genoeg zijn om lekker te kunnen slapen en uiteraard is het ook handig tegen felle zonnestralen. Naast praktisch is het ook heel decoratief. De keuze is tegenwoordig enorm groot en het hoeft ook niet eens heel duur te zijn. Neem bijvoorbeeld degelijke jaloezieën Je kunt ze in welk gewenst formaat op maat laten maken. Tip: vraag vooraf een kleurstaaltje aan. Het is best lastig te bepalen hoe de kleur in het echt is. Met een kleurstaal kun je deze zowel bij daglicht als ’s avonds met de lampen aan bekijken. Zo krijg je echt een goede indruk hoe de kleur uitpakt in jouw interieur.

Goed opmeten

Bepaal eerst hoe je je raamdecoratie wil bevestigen. Je kan deze in het kozijn hangen of op het kozijn. Zorg ervoor dat er enige afstand zit tussen het glas en je raamdecoratie. Bij het hangen in het kozijn meet je de gehele afstand van de binnenzijde. Hetzelfde geldt voor de hoogte. Je meet vanaf het bovenste punt tot het onderste punt. Hang je op het kozijn? Meet dan vanaf het punt waar je het op wil hangen met enige overlap. Standaard is de overlap 5 cm. Deze meet je uiteraard mee. Hetzelfde geldt voor de hoogte.

Raamdecoratie ophangen

Je kan uiteraard je raamdecoratie laten ophangen maar het is ook niet moeilijk om het zelf te doen. Wanneer je raamdecoratie op maat hebt besteld wordt het geleverd met bijbehorende schroeven. Zet eerst met een pen of potlood puntjes op de plaats waar je gaat boren. Het is handig als je dit al bij het opmeten doet. Voor elke klus die je zelf doet geldt natuurlijk dat je de juiste apparatuur hebt. Een boormachine is altijd praktisch om in huis te hebben en het zorgt ervoor dat je nieuwe jaloezieën in no time hangen. Elektrisch gereedschap van Mastertools.nl vormt een goede basis als (toekomstige) klusser.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.