Stek Woon & Lifestyle Magazine
Ronde eetkamertafel | Stek Magazine

Tijd voor een nieuwe stijl in de eetkamer!

Na een heerlijke zomer buiten, is het tijd om weer binnen aan de slag te gaan. Wie houdt van regelmatig veranderen en schuiven, zal zich hier vast in herkennen. In dit artikel gaan we aan de slag met een nieuwe stijl in de eetkamer. Hoe? Lees dan onze drie tips.

Stijl in de eetkamer | Goossens wonen | Stek Magazine

Neutrale basis

Een witte tafel is het ideale startpunt om regelmatig van stijl in de eetkamer te veranderen. Wij zijn fan van een ronde eettafel. Net een wat speelser effect. Met een paar nieuwe eetkamerstoelen heb je meteen een compleet nieuwe uitstraling. Ga je voor kleur of misschien wel voor vier verschillende kleuren? Let bij aanschaf ook vooral op het comfort van de stoelen en of ze wat hoogte betreft ideaal zitten bij jouw tafel. Lange avonden aan tafel zijn tenslotte gezellig!

Afwisselende accessoires

Een nieuwe stijl in de eetkamer kan natuurlijk ook met mooie accessoires. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een nieuwe lamp boven de tafel. Een industriële lamp geeft weer een heel ander effect dan bijvoorbeeld een glazen bol. Ook hiermee kun je een stijl helemaal anders maken. Ga je voor gekleurde eetkamerstoelen? Dan is een matching kleur lamp ook heel mooi. Zet er nog een paar mooie vazen bij in die tint en jouw nieuwe look is helemaal compleet.

Stijl in de eetkamer | Goossens wonen | Stek Magazine

 

Tintje op de muur

Wanneer je een witte eettafel hebt of een andere neutrale tint geeft een mooie kleur op de muur de nodige contrast. De kleuren van je stoelen en accessoires kun je terug laten komen op de muur. Verf die muur waar de tafel voor staat. Kies een tint die een aantal tinten lichter is dan de kleur van je stoelen. Je kunt eenvoudig een kleurenpalet voor de eetkamer maken door de basistinten, de kleur van je muur, tafel, stoelen, vloer en lamp, aan te vullen met twee sfeerkleuren.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.