Stek Woon & Lifestyle Magazine

Vind het perfecte TV meubel en de juiste salontafel!

Als je net alleen bent gaan wonen of een nieuwe woning hebt gekocht met jouw partner, dan wil je die natuurlijk volledig naar jouw of jullie smaak inrichten. Het gaat niet alleen om het kiezen van een kleurtje op de muren, maar er moeten ook meubels gekocht worden. Denk maar aan een TV meubel en een salontafel. Maar wanneer je nog nooit op zoektocht bent geweest naar meubels, dan weet je waarschijnlijk niet goed waar rekening mee te houden. Wij helpen je graag verder! 

salontafel kiezen

Tips TV meubels 

Tv meubels zijn er in verschillende soorten, kleuren, maten en materialen. Zo zijn er de standaard TV meubels die op poten staan, maar tegenwoordig heb je ook een TV meubel dat zweeft en je aan de muur kan hangen. Hoewel het doel van een TV meubel natuurlijk voor elke soort hetzelfde is en dat is om jouw TV een leuk plaatsje te geven, zijn er toch een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Kies voor een groter TV meubel dan dat je nodig hebt, je zal er sowieso meer dan alleen jouw TV op of in willen installeren. 
  • Zorg ervoor dat TV meubels passen bij jouw interieur. Let op de stijl van de woning en de kleuren die je wil gaan gebruiken om de woning in te richten. 
  • Een TV meubel moet praktisch zijn: zorg voor voldoende opbergruimtes, let op de grootte en hoogte van het meubel en let erop dat het makkelijk ernaar kijken is wanneer je in de zetel zit. 
TV meubel uitkiezen

Hoe de juiste salontafel vinden? 

Salontafels, nog een meubelstuk waarbij je met de handen in het haar kan komen te zitten, omdat je niet weet hoe aan de zoektocht te beginnen. Een salontafel is een salontafel zal je misschien denken, maar dat is toch niet helemaal waar. Bij het zien van het ruime aanbod aan salontafels zal dit waarschijnlijk niet echt een positief effect hebben en zijn een paar tips misschien ook wel meer dan welkom!

  • Wat belangrijk is bij het aankopen van salontafels, is dat je let op de grootte van de tafel en het ruimtelijk effect ervan. Een salontafel kan al snel te groot zijn in jouw interieur en daarom er totaal niet in passen. Het is niet de bedoeling dat een salontafel de ruimte drukker maakt, kies dus eerder voor een kleiner exemplaar dan een groter.
  • De hoogte van jouw zetel meten is iets wat je moet doen als je op salontafels koopjesjacht gaat! De ideale salontafel is even hoog als de hoogte van de zitting van jouw zetel. 
  • Zorg ervoor dat jouw salontafel past bij het interieur en vooral bij de zetel die je al hebt of nog moet kopen. Heel leuk is vaak dat de eettafel en de salontafel van dezelfde stijl zijn, maar daarin heeft ieder zijn persoonlijke voorkeur.
  • Praktisch moet de salontafel zeker zijn: heb je kinderen, heb je opbergruimte nodig in de salontafel of niet? Allemaal zaken om bij stil te staan als je naar dit meubel op zoek gaat! 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.