Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stylen met tulpen | Stek Magazine

Lenteschoonmaak: organiseer je wasruimte!

Na het draaien van een was, stapelt nieuw vuil wasgoed al snel weer op. Bij veel gezinnen komt een lege wasmand daarom (bijna) nooit voor. Een fijne en georganiseerde wasruimte helpt bij het houden van overzicht, want of je het nu wilt of niet: de was gaat altijd door!

Wasruimte inrichten | Stek Magazine

Maar hoe richt je deze wasruimte het beste in? Het is toch geen plek waar je vaak komt. Geen idee hoe je moet beginnen aan de inrichting? Geen nood, want wij delen hieronder zes handige tips voor de inrichting van de perfecte, praktische wasruimte. Zo ga je het nog leuk vinden om de was te doen!

Planken wasruimte ophangen | Stek Magazine

1. Zorg voor planken 

Planken aan de muur zijn handig, zeker in de ruimte waar je je was wilt doen. Hier kun je gemakkelijk alle producten neerzetten die je nodig hebt. Denk hierbij aan je wasmiddel, wasverzachter, vlekverwijderaar en knijpers. Met een leuke cactusplant maak je de wasruimte gezellig.

Wasruimte aankleden | Stek Magazine

2. Plaats haken op de muur

Niet ieder kledingstuk wil je in de wasmand doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natte kleding: wanneer je dit in de wasmand doet kan dit nare geurtjes veroorzaken. Ook nette jassen verfrommel je liever niet. Hang daarom haken op in je wasruimte, waaraan je deze kledingstukken (tijdelijk) kunt hangen.

Kleren ophangen | Stek Magazine

3. Zorg voor een prullenbak

Je wilt je handen vrij maken en je doet even snel een bonnetje, pakje kauwgom of plastic wrapper in je broekzak: iedereen kent het wel. Voor het legen van de broekzakken is het daarom handig om een prullenbakje in je wasruimte te plaatsen. Daarnaast kun je er het stof uit de droger in kwijt. Zo is je wasruimte altijd netjes op orde. 

4. Meerdere wasmanden in uw wasruimte

Meerdere wasmanden om het wasgoed al voor het wassen te sorteren: zeker voor grotere gezinnen is dit een must. Je kunt op deze manier sneller zien of en wat er gewassen kan worden. Heb je de ruimte? Dan is dit zeker het overwegen waard. Je kunt in de verschillende manden sorteren op kleur, maar ook op type wasgoed en wasprogramma.

Handdoeken opvouwen | Stek Magazine

5. Ook niet onbelangrijk: drogen en strijken

In het perfecte washok zijn niet alleen een zuinige wasmachine en wasmiddelen te vinden. Ook het drogen en strijken van kleding kan hier een belangrijke rol spelen. Heb je er de ruimte voor? Plaats dan ook een droger of een droogrek of -molen in je washok. Een strijkplank en strijkbout is ook geen overbodige luxe als je van kreukvrije kleding houdt. 

6. Extra tip: zorg voor rijdende waskarren

Woon je gelijkvloers? Dan is een rijdende waskar erg praktisch. Je rolt de waskar zo in- en uit de wasruimte. Makkelijk! Zo hoef je niet meer te sjouwen met de altijd zware wasmand.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.