Stek Woon & Lifestyle Magazine
Winnen Pluktuin boek | Stek Magazine

Winnen: Pluktuin boek van Jennita Jansen

Deze actie is afgelopen. Uit alle reacties is een winnaar geloot. We feliciteren Angelique Gijsbertse met het winnen van het boek ‘Pluktuin’. Graag een mailtje met jouw adresgegevens naar info@stekmagazine.nl We hebben ook weer een leuke nieuwe actie voor alle groenliefhebbers.

In elke editie van Stek Magazine geeft Kim Nelissen, ook bekend als ‘Moesmeisje’, tips voor het kweken van eigen groente. Samen met Kim mogen we een heel leuk boek weggeven: Pluktuin van schrijfster Jennita Jansen. Laat in een reactie weten waarom jij heel graag dit boek wil winnen!

Pluktuin boek van Jennita Jansen | Stek Magazine | Moesmeisje

Meedoen

Laat in een reactie onderaan dit bericht weten waarom jij heel graag het boek Pluktuin t.w.v. € 17,50 wil winnen. Of wie jij het cadeau zou willen doen. Uit alle reacties wordt 1 winnaar/winnares geselecteerd. Je kan meedoen van 14 oktober tot 1 december. In de eerste week van december wordt de winnaar/winnares gepubliceerd bovenaan dit artikel. De prijs is niet inwisselbaar voor een ander product of contanten.

Over Pluktuin

Ook zonder tuin en groene vingers kun je met de supersimpele kistjesmethode je eigen pluktuin maken. Je hoeft niet eens een tuin te hebben. Een paar kistjes, potgrond en zaden is alles wat je nodig hebt. Zaai je eigen bloemen en kweek ze op tot een mooie sterke plant met de mooiste bloemen. Hoe je vervolgens van die plukbloemen een stijlvol boeket maakt, daar geeft het boek Pluktuin ook al antwoord op. Dus, handen uit de mouwen: kweken, oogsten en elke week een bos moois op tafel. Met de revolutionaire kistjesmethode kan iedereen -écht iedereen- z’n eigen pluktuin hebben. Pluktuin bestellen

Over Moesmeisje

Kim Nelissen heeft een eigen tekstbureau en woont middenin Utrecht stad. In een klein beneden-appartement met een stadstuintje. Met haar website moesmeisje.nl wil ze laten zien dat je geen enorme moestuin nodig hebt om toch eigen verse groenten te eten. Met goed plannen, de zaaiafstanden niet altijd te nauw nemen en op een slimme manier jouw groentes kiezen, is er meer mogelijk dan je denkt. In een vaste rubriek in Stek Magazine deelt zij al haar tips met jou voor jouw eigen pluktuin.

71 reacties

 • Ik zou dit boek graag cadeau doen aan een vriendin van mij, die chronisch ziek is en al sinds het begin van de coronatijd helemaal thuis moet blijven. De bloemen in haar tuintje zijn een lichtpuntje in deze eenzame tijd, en dit boek zal haar enorm verrassen.

 • Voor mijn lieve dochter Melissa die net een nieuw huis heeft met een prachtige grote tuin, maar nog plukbloemen mist! Ze heeft een Zware job in de Zorg als Verpleegkundige, dus loot dolgraagg voor haar mee!

 • Ik ben onlangs verhuisd, maar door de drukte op het werk is er veel werk blijven liggen. Inmiddels is het binnen zo goed als klaar, alleen buiten moet er nog het nodige gebeuren. De vorige bewoners hebben de hele achtertuin verhard, wat nu heel praktisch is, maar ik mis wel bloemen en planten. Ik hoop dat dit boek me inspiratie kan geven om in het voorjaar aan de slag te gaan en een paar mooie, bloeiende borders te maken.

 • Wow, wat gaaf! Ik heb een aantal moestuinbakken waarvan er 1 nog leeg is. Die zou ik dan met tips uit het boek volmaken, waardoor ik en de mensen om mij heen kunnen genieten van af en toe een prachtig boeket <3!

 • Wat een leuke actie! Ik ben in de achterliggende maanden begonnen aan een pluktuin, maar het is niet helemaal geworden wat ik me ervan had voorgesteld ….. Ik kan dus nog wel wat achtergrondinformatie en tips gebruiken; daarom doe ik graag mee!

 • Mijn vader had vroeger een hele grote moestuin, de groenten werden in het begin door mijn moeder in potten gewekt en later werd de grote vrieskist gevuld. De aardappelen gingen in de kelder onder de bedsteden. Daarnaast hadden we een aantal appel en pruimen bomen in de tuin. Mijn zus is de tuinierster in de familie, ik denk dat ik haar veel plezier kan verschaffen met dit boek.

 • Lieve mensen,
  Ik zou dit boek heel graag cadeau doen aan mijn buurvrouw! Ze is al jaren alleen en best eenzaam. Wat zou zijn blij zijn om haar zinnen even te mogen verzetten met dit prachtige boek!

 • Wij hebben een tuin. Veel van onze buren hebben tegels of grit. Voor het behoud van vlinders, hommels en bijen hou ik nog steeds een tuin. Gelukkig heb ik bloemen in onze tuin. Maar dat mogen en kunnen er nog meer worden Zie ook regelmatig mensen, vooral kinderen, genieten van een bloem. Door dit boek zou ik nog meer bloemen in onze tuin zetten, voor kleur en geur.
  Zal de zaden bewaren voor achter het huis/tuin en weggeven aan diegene die het wil hebben. Zodat er nog meer bloemen , kleur en fleur komt.

 • Ik zou het boek graag cadeau doen aan mijn schoondochter uit Maleisie die haar plezier haalt uit tuinieren en van het huisje van mijn zoon een waar bloemenhuisje heeft gemaakt, binnen en buiten.

 • Ik doe mee voor mijn moeder. Sinds corona is ze wat geïsoleerd geraakt. Gelukkig heeft ze haar tuin en is ze gek op bloemen en planten. Ik zou haar dus heel blij maken met dit boek.

 • Ik zou het boek heel graag cadeau doen aan mijn moeder die nu zo geniet van haar tuin maar gaat verhuizen naar een appartement en het jammer vindt om haar geliefde tuin achter te laten.

 • Niks leukers als je op visite gaat en een bos bloemen uit eigen tuin geeft. Maar ook in eigen huis een vaas vullen die je zelf plukt. Het verzorgen van zo een tuin is ook al een feest op zich. Ja zo een boek lijkt mij een welkom kado

 • Na jarenlang in een appartement te hebben gewoond verhuis ik binnenkort naar een huis mét tuin. Ik kijk er erg naar uit de nu nog kale woestenij om te toveren tot een pluktuin waar ook onze peuter veel plezier in kan beleven. Dit boek komt dus geweldig goed van pas!

 • Ik probeer al jaren een soort van pluktuin te maken in mijn achtertuin. En ja hoor, er komt wat op maar echt sporadisch. Ergens gaat er iets mis. Dus HELP!

 • Heel graag zou ik dit boek willen geven aan mijn vriendin die een prachtige tuin heeft en ze zou graag een pluktuin en kruidentuin aanleggen.
  haar maak ik heel erg blij met dit boek.

 • Ik kom uit een familie van bloememmeisjes, mijn oma van 85 heeft nogsteeds de allermooiste pluktuin van het dorp en mijn moeder wilde vroeger bloemist worden. Bij mijzelf komen de groene vingers nog maar langzaam op gang en kan dus wel een beetje hulp gebruiken, ik wil toch wel ff bewijzen dat het bloemenmeisjesgen fatsoenlijk is overgedragen 😉

 • Ik ken Moesmeisje van Instagram. Zo ben ik ook een moestuintje begonnen in mijn achtertuin. Leuk om dit wat op te vrolijken met potten met fleurige bloemen. In dit boek kan ik daar vast meer over leren.

 • Mijn oude moeder heeft tot mijn verbazing in Corona tijd het tuinieren ontdekt. Nu gaan planten nog altijd dood wanneer ze er alleen naar kijkt en kan ze nergens bij vanwege haar knie, maar dit initiatief moeten we wel op de een of andere manier voeden vindt u ook niet? Dit boek lijkt me net het steuntje in de rug dat ze kan gebruiken …

 • Mijn oude moeder heeft tot mijn verbazing in Corona tijd het tuinieren ontdekt. Nu gaan planten nog altijd dood wanneer ze er alleen naar kijkt en kan ze nergens bij vanwege haar knie, maar dit initiatief moeten we wel op de een of andere manier voeden vindt u ook niet? Dit boek lijkt me net het steuntje in de rug dat ze kan gebruiken …

 • Samen met mijn moeder genieten van de tuin en op tafel zetten wat er uit komt.Dat geeft zoveel voldoening en dan is ze even niet meer die vrouw op leeftijd die allerlei nare dingen onder de leden heeft maar dan telt alleen het plezier wat de natuur ons geeft.

 • Ik zou het boek graag cadeau doen aan mijn vriendin Sandra, die sinds ze verhuisd is naar een huis met een grote tuin, helemaal tuinfan is! Ze is van alles aan het leren over tuinieren en over alles dat groeit en bloeit en ze houdt van bloemen, dus dit boek lijkt me superleuk voor haar!

 • Ik zou het boek aan mijn moeder geven! Ze heeft gene tuin en zo kan ze haar dakterrasje wat opfleuren want er staat wel ene bloempot maar verder niks anders en ze wil wel hele graag een “tuin” dus dan kan ze wat inspiratie opdoen

 • Ik word door de huurbaas mijn huis uitgezet, omdat hij het huis zelf nodig heeft. Nu moet ik noodgedwongen verhuizen naar een appartementje met balkon en met tranen in mijn ogen afscheid nemen van mijn geliefde tuin. Ik hoop dat ik met dit boek wat ideeën en inspiratie op doe voor een heel gezellig, vrolijk, fleurig en bloemig balkon!

 • Ik zou dit boek heel graag aan mijn schoonzus willen geven. Zij is een jaar geleden verhuist naar een huis met een grote tuin. Nu wil ze graag zoveel mogelijk planten vervangen door eetbare of pluk planten. Het lijkt mij leuk om dit boek aan haar te kunnen geven.

 • ahhh ik heb me op gegeven voor de pluk tuin van de sociale moestuin en ik zit wel in die commissie maar heb er helemaal geen kennis van hahahhaa. dus dit zou super zijn. Ook voor de rest van de commissie

 • Voor mijn dochter heb ik het plan een pluktuin in te richten als vervanging van een gedeelte van het gazon. De combinatie gras en pluktuin oogt mooier en nuttiger dan een grasperk denk ik.

 • Als cadeautje voor m’n zusje! Ze heeft van de zomer een leuke workshop bij een pluktuin gehad & zelf is ze in haar tuin ook lekker aan de slag gegaan! Dit zou een mega leuk kerstcadeautje zijn dus

 • Ik kan zo verdrinken in zulke boeken en tot rust komen. Het beste is dat ik mijn boeken elk jaar per seizoen terug herontdek. Persoonlijk leer ik veel en ook fotografisch! De wereld van snor is daarin een goed Instagram profiel

 • Dit lijkt me een heel interessant boek! Ik heb absoluut geen grote tuin, maar ik ben wel gek op tuinieren. Ik experimenteer sinds 2 jaar met mijn eigen moestuin en wat bloemen. Het is heerlijk! Maar ik ben nog wat onhandig/onervaren, dus ik kan wel een boek gebruiken om nog meer plezier te krijgen van mijn ‘pluktuin’.

 • HOLYMOLY!! YAS!! Volgend jaar staat mij nieuwbouwappartement er… het wordt op dit moment nog gebouwd. Ik doe enorm veel inspiratie op op internet, aangezien ik een groot balkon krijg. Op het noorden. Best tricky dus. Mijn groene vingers zijn daarnaast eerder grijs te noemen. Een heel werkstuk geprint rondom verzorging van een bonsai… en ja hoor, gestorven… Ik zou dit boekje echt ontzettend graag uitpluizen. Veel liefs!

 • Wel een tuin maar die is hopeloos verwaarloosd door de vorige eigenaar. Nu op zoek naar goede ideeën zodat ik weer vrolijk word van de tuin. Gevonden zo te zien. dit boek gaat mij helpen en inspireren.

 • Dit boek zou ik kado doen aan mijn dochter en schoonzoon. Sinds mei van dit jaar zijn ze de trotse bezitters van een volkstuintje, maar ze staan regelmatig met hun handen in het haar om het hoe, wie, wat en waar in de grond

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.