Stek Woon & Lifestyle Magazine

Stylen met tulpen

Het is weer bijna lente! Tijd om voorjaarsbloemen in huis te halen. Dat geeft meteen een ultiem lentegevoel. Je kunt natuurlijk aan de bloemist vragen om een fraai paasboeket samen te stellen maar… je kunt ook zelf stylen met tulpen!

Stylen met tulpen | Stek Magazine

Paasvaas

Bij de lente hoort ook Pasen. Een grote bos gele tulpen zorgt direct voor paassfeer, maar je kunt ze net zo eenvoudig in een groep mini-vaasjes bij elkaar zetten. Dat geeft een speels en luchtig effect doordat elke bloem in zijn eigen richting zoekt. Je kunt stylen met tulpen ook combineren met takken. Een paar  Forsythiatakken zorgen bijvoorbeeld voor extra hoogte in het boeket. Een stevige Paastak (kronkelwilg of hazelaar) kan tevens dienen als frame waarin je decoratieve eieren ophangt of kleine buisjes met in elk een kort afgesneden tulp.

Stylen met tulpen | Stek Magazine

Stylen met tulpen

Tulpenstelen kunnen eenvoudig in bijzondere vormen worden gebogen. Het maakt daarbij niet uit welke soort tulp je daarvoor gebruikt. De truc is om de tulp ‘droog te leggen’. Door de bloem een nachtje geen water te geven, wordt de tulp slap en buigzaam. Als je de tulp in de gewenste vorm hebt gebogen, geef je weer water. De tulp behoudt dan de kromme vorm.

Stylen met tulpen | Stek Magazine

Blij ei

Heb je iets meer tijd en zin in een delicaat klusje? Maak dan voor elke tafelgenoot een ‘blij ei’. Prik voorzichtig (met een naald) een klein gaatje in het ei. Met de punt van een scherp mesje maak je het gaatje iets groter. Vang vervolgens de inhoud van het ei op in een kom, want dat gebruik je later om bijvoorbeeld een omelet of hartige taart van te maken. Aan de onderzijde maak je eveneens een gaatje. Vervolgens kun je er een tulp door heen steken. Schrijf vervolgens naam (of initialen) op het ei.

Tulpen voor Pasen | Stek Magazine

Verzorgingstips

Tulpen zijn supermakkelijke bloemen. Belangrijk is een schone vaas en helder water. Snij de stelen schuin af zodat ze het vocht goed kunnen opnemen en controleer regelmatig het waterpeil in de vaas. Vul indien nodig bij.

Lente bloemen | Stek Magazine

Tulpen zijn tot en met mei verkrijgbaar bij onder meer bloemist, marktkraam en supermarkt. Volg voor meer inspiratie Tuliptime.info op Instagram.

Fotocredits: TPN/iBulb

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover