Stek Woon & Lifestyle Magazine

Stylen met tulpen

De temperatuur wordt weer wat warmer en de eerste krokussen zijn gespot! Haal die voorjaarsbloemen maar in huis. Dat geeft je interieur meteen een fijn lentegevoel. Tulpen zijn wel de meest bekende lentebloemen. Je kan ze natuurlijk allemaal in 1 vaasje zetten maar je kan ook heel leuk stylen met tulpen. Hoe? Dat laten we je zien!

Stylen met tulpen | Stek Magazine

Stylen met tulpen voor Pasen

Bij de lente denk we meteen aan Pasen. Een flinke bos gele tulpen zorgt direct voor een fijne paassfeer, maar je kunt ze net zo eenvoudig in een groep mini-vaasjes bij elkaar zetten. Dat geeft een speels effect omdat elke bloem zijn eigen richting zoekt. Je kunt stylen met tulpen ook combineren met mooie takken. Een paar  Forsythiatakken zorgen voor wat extra hoogte in het boeket. Een stevige Paastak (kronkelwilg of hazelaar) kan ook dienen als frame waarin je decoratieve eieren ophangt of kleine buisjes met in elk een kort afgesneden tulp. Laat je creativiteit de vrije loop!

Stylen met tulpen | Stek Magazine

Bijzondere tulpen

Tulpenstelen kunnen eenvoudig in bijzondere vormen worden gebogen. Zo krijgt stylen met tulpen een geheel andere dimensie. Het maakt daarbij niet uit welke soort tulp je daarvoor gebruikt. De truc is om de tulp ‘droog te leggen’. Door de tulp een nachtje geen water te geven, wordt deze slap en buigzaam.Zodra je de tulp in de gewenste vorm hebt gebogen, geef je weer water. De tulp behoudt dan de kromme vorm.

Stylen met tulpen | Stek Magazine

Paastafel versieren

Heb je zin in een geduldig klusje? Maak dan voor iedereen in je gezin een ‘blij ei’. Prik voorzichtig (met een naald) een klein gaatje in een rauw ei. Met de punt van een scherp mesje maak je het gaatje iets groter. Vang vervolgens de inhoud van het ei op in een kom, want dat gebruik je later om bijvoorbeeld een omelet of quiche van te maken. Aan de onderzijde maak je eveneens een gaatje. Vervolgens kun je er een tulp doorheen steken. Schrijf vervolgens de naam of voorletters erop.

Tulpen voor Pasen | Stek Magazine

Verzorgingstips

Tulpen zijn heel makkelijke bloemen. Van belang is een schone vaas en helder water. Snij de stelen schuin af zodat ze het vocht goed kunnen opnemen en controleer regelmatig het waterpeil in de vaas. Vul indien nodig bij. Zo heb je heel lang plezier van jouw resultaat ‘stylen met tulpen’.

Lente bloemen | Stek Magazine

Tulpen zijn tot en met mei verkrijgbaar bij onder meer bloemist, marktkraam en supermarkt. Meer inspiratie voor het stylen met tulpen en andere bloemen vind je op ons Pinterest board

Fotocredits: TPN/iBulb

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.