Stek Woon & Lifestyle Magazine
DSC

Haal het voorjaar in huis met bloemen

Onmisbaar in huis is een mooie bos bloemen! Je kunt natuurlijk een boeket kopen maar waarom niet zelf samenstellen? Het leuke hiervan is dat je zelf de kleuren uitkiest en het ook helemaal past in jouw interieur. We geven je een aantal tips om te variëren met kleine en grote vazen en verschillende bloemen.

Fotografie: Stek Magazine
Styling: Baukje Snieder

Strelitzia

Zomerse kleuren

Maak het lekker zonnig in huis met zomers gekleurde bloemen. Wij kozen voor een echte eyecatcher in ons boeket: de Strelitzia, beter bekend als paradijsvogelbloem. Een vrolijke aparte bloem met felle kleuren zoals geel en oranje. Mooi in combinatie met wat kleinere in dezelfde tinten.

Kraanvogelbloem

Tip: Zet in plaats van alle bloemen in één grote vaas, ze los in verschillende formaten vazen. Zo heb je met een paar bloemen en takken al snel een kleurig geheel op tafel staan. Of voor die nog mooi zijn uit een boeket. Zo heb je extra lang plezier van je bloemen!

groepje vazen bij elkaar

Combinatie van glas en steen

Er zijn zo veel leuke vaasjes te koop! Van hele kleine flesjes tot grote vazen in allerlei materialen. Kies in plaats van transparante vazen ook voor een paar stenen vazen. Tip: Gipskruid is er tegenwoordig in verschillende kleuren. Neem geel gipskruid en droog de bloemen door ze op de kop te hangen. zo heb je altijd een vrolijke gele kleur bloemen bij de hand. Houd je meer van een neutraal interieur? Dan zijn witte bloemen in combinatie met groene bladeren heel mooi. Een mooie bos witte tulpen bijvoorbeeld met een witte chrysant. We vinden de lichte en groene bladeren een mooi contrast geven!

losse bloemen in verschillende vaasjes

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.