Stek Woon & Lifestyle Magazine
Een groen paradijs met palmen

Een groen paradijs met palmen

Met een paar palmen bij elkaar heb je een zomerse binnentuin zo gemaakt. Voor een echt jungle gevoel kies je voor exclusieve palmen zoals Cycas, Livistona, Caryota en Rhapis. Naast de sierlijke stammen en uitwaaierende bladeren zijn deze beauty’s ook nog echte blijvertjes.

Botanische woontrend

Exclusieve palmen passen uitstekend in de woontrend waarin levend indoor groen steeds belangrijker wordt als oase om je in terug te trekken en weer te op te laden. De mooiste manier om dat harmonieuze te benadrukken is de planten letterlijk op een voetstuk te zetten of ze te combineren met symbolische elementen uit de natuur. Denk daarbij aan potten met houtsnijwerk, bamboe of een boomstam als onderzetter.

Positief effect

Exclusieve palmen zijn niet alleen een groen sieraad in huis, ze hebben ook wat extra’s te bieden. Zo is Cycas een prima plant voor een beginnend palmliefhebber. Filtert Livistona relatief veel schadelijke stoffen uit de lucht zodat je huis een beter binnenklimaat krijgt. En zorgen ze allemaal voor een positieve invloed op de luchtvochtigheid.

Hoe verzorg je palmen?

Cycas heeft het op elke standplaats naar zijn zin, Livistona staat graag uit de zon en Caryota en Rhapis geven zelfs de voorkeur aan een schaduwrijke plek. Voor alle exclusieve palmen geldt dat ze niet graag droog staan, maar ook niet tegen een voetbad kunnen: een lichtvochtige kluit is ideaal. Exclusieve palmen staan graag vrij. Als de punten nergens tegenaan komen, blijven ze mooi groen.

Leuke palm-weetjes

  • De Cycas is één van de oudste palmsoorten ter wereld
  • De palmtak is een symbool van Nike, godin van de overwinning
  • In de zomer kunnen exclusieve palmen ook schitteren op je terras of balkon
  • In de snavel van een duif betekent een palmtak vrede: de vlag van de Verenigde Naties bevat twee palmtakken
  • Rhapis is een extra bijzondere palm omdat deze palm meer bossige stengels dan een stam biedt

Bron: Mooiwatplantendoen

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.